2014.01.25. 08:00 | Szerző: -Ani-

hogy rád tör a téli depresszió, kedvetlen, levert vagy...
Nos ezen könnyen segíthetsz:
A hálószobában ne engedd le egészen a rolót, vagy a sötétítőket ne húzd be amikor lefekszel. Had jöjjön be reggel minél több fény, még ha a hajnali derengésről van szó, az is jobb a korom sötétnél. Napközben minél többet légy kint napsütésben, ha nem ódzkodsz a szoláriumtól, akkor néha azt is be lehet vetni.... Fényt, fényt minél többet!
Mosolyogj, nevess! Egy perc nevetés ugyanolyan frissítően hat a szervezetre, mint 45 perc edzés. No, azért nem szabad megfeledkezni a mozgásról sem! A sportolás elűzi a depressziót, ha pedig a természetben végzed, duplán feltöltődsz energiával. Élvezettel egyél finom, egészséges ételeket! Heti egy "dőzs" nyugodtan belefér, pici süti vagy csoki formájában, már a lelki nyugalom, és az endorfinok kedvéért is... ;)
Találkozz a barátaiddal, korcsolyázzatok, síeljetek, sétáljatok, vagy társasozzatok jó nagyokat nevetve, de még egy jó nagy dumcsizásnak is depi elleni gyógyhatásai vannak. Kezdj valami újba! Iratkozz be valamilyen rég vágyott tanfolyamra, járj közösségbe, az új hobbi motiválni fog, és elűzi a rossz kedvet.
Én esküszöm még a környezet átváltoztatására.... Új díszpárna huzat, lehetőleg saját kézzel varrott, egy kis átrendezés, narancssárga és sárga dekorációk, esetleg egy-két cserép virágzó növény. Teremts megfelelő körülményeket az otthoni ellazuláshoz. Párologtass illóolajokat, gyújts gyertyákat, igyál fincsi teát, hallgass jó zenét, olvass a kedvenc íródtól, nézz meg egy jó filmet. Depresszió ellen nem árt növelni a B- és C-vitamin bevitelt. A tojásban, hal-és húsfélékben található B-vitamin segít elűzni a rossz kedvet, és a fáradtságot. A citrusfélékben, kiviben, gyümölcsökben, paprikában található C-vitamin pedig javítja a közérzetet.
A "szezonális" depresszió által kicsit veszélybe kerülhet az önbizalom is... ezért le kell győzni!!

1385435_576683505713796_1140727746_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr485774476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása