2016.04.16. 07:00 | Szerző: -Ani-

"Hétmilliárd ember között is lehet magányosnak lenni. Egyedül a kollégák, a barátok, a családtagok, a szomszédság, vagy akár a lakóközösség ellenére. Az ember akkor érzi magát egyedül, ha valami miatt nem működik együtt másokkal. Ebben persze saját maga is hibás lehet. Például azért, mert elrejtőzik mások elől. Pedig az együttlétnek megannyi fajtája létezik. Akad kézműves közösség, szomszédok által létrehozott fórum, futóklub és hasonlók. Semmilyen erőfeszítésbe nem kerül meghívni valamelyik munkahelyi kollégát egy teára. Vagy együtt villásreggelizni a testvérekkel. Többnyire nem is kellenek hozzá szavak, egy mosoly is elég. A különböző közösségek jó menedékhelyet jelentenek. Ők azok, akik támaszt nyújtanak, ha nem mennek jól a dolgok. Ők jelentik a kommunikációs fórumot, a pihenésre alkalmas oázist és a személyes akkumlátor töltőállomást. A "mi" nélkül nem létezik "én" sem. Az egyéniség kialakulásához igenis szükség van másokra. A saját személyiség alapos megismeréséhez úgyszintén. Mindenkinek szüksége van valamilyen közösségre ahhoz, hogy lehetőleg ne maradjon egyedül."

image_1.jpeg

Igen mind igaz, ami ott "felül" van... DE!
Inkább leszek magányos, és elütöm az időm jó dolgokkal, mint haszontalan locsogást hallgassak, ami ráadásul tele van hazugsággal, képmutatással! Most ne gondoljátok, hogy valami kiállhatatlan nőszemély vagyok, aki senkivel nem tud barátkozni... Épp ellenkezőleg, mindenkivel barátságos és kedves vagyok, mondhatni sok emberrel "szeretjük egymást", de az útjaink a néhány baráti szó után külön vállnak, és azt hiszem így van ez jól. Nem tudok hazudni, nem szeretek megsérteni senkit, próbálok alkalmazkodni.... egy darabig.. és itt jön az a DE..
De képtelen vagyok eltűrni a sértegetést, kihasználást, hülyének nézést, családom és közvetlen környezetem elleni intrikákat! Punktum! Márpedig mindig kifogom. Ezért megfogadtam, hogy ezek után körültekintőbb leszek, nem hagyom, hogy rám erőltessenek dolgokat, amit nem akarok, nem szeretek, szanálom magam körül a nemszeretem embereket, ezzel leszek önmagam igazi jó barátja. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr998518956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andi75 2016.05.19. 17:30:40

Ez tetszett.:)Szia kedves Ani!

-Ani- 2016.05.19. 23:36:35

@Andi75: Szia Andi! :) Örülök, hogy tetszett! :)
süti beállítások módosítása