2016.03.05. 22:32 | Szerző: -Ani-

Ez a hónap már a tavaszhoz tartozik, de inkább a tavasz hírnöke. Itt nálunk sajnos rengeteg esőt hozott a február, víz alatt áll a kertünk alja, és március első napjai sem bővelkedtek a napsugarakban. A kertben majdnem minden növényen friss, új, zöld hajtások vannak... de vajon mi lesz, ha jön egy váratlan fagy?
Pattannak a rügyek a mandulafán..

A görög rege szerint mandulafává változott a türelmetlen királylány, Phyllis míg késlelkedő szerelmére várt. Kedvese simogatására virágba borult, de visszaváltozni már soha többé nem tud, örökre a fába zárva marad. Minden tavasszal elsőként nyílik, dacolva a fagyveszéllyel.
A mandula a kopár, száraz, déli domboldalak növénye a Balaton-felvidéken sok van belőle. Balatonudvariban, Fövenyesen, és az Akaliba vezető utat mandulafák szegélyezik végig. Imádom őket virágzáskor!
A mandulafa termése a világ összes olajos magvai közül az egyik legrégibb és legismertebb. :-)

almond_blossom_spring_flowers_238358.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr828447204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2016.03.10. 08:39:37

Csak jön már a tavasz?... :)

-Ani- 2016.03.10. 10:20:32

@ildsisy: Már nagyon készülődik! :)
süti beállítások módosítása