2016.04.15. 11:10 | Szerző: -Ani-

"A másokért tett jót mindig önmagadért is teszed" - mondta egyszer Lev Tolsztoj és milyen igaza volt.

A szem hirtelen megszólal:"Nézd már ott azt a nőt, olyan nehéz a bevásárlószatyra, hogy szinte a földet súrolja vele."
Erre megszólal a lelkiismeret is:"Ez egy szuper alkalom arra, hogy önmagadért is tégy valamit. Légy olyan kedves és segíts neki!"
"Jó ötlet, az utóbbi időben nem volt túl sok dolgom"
- jegyzi meg elégedetlenkedve az agy jutalomközpontja.
"Menj tovább, ne foglalkozz ilyen csip-csup dolgokkal, mindjárt fontos találkozód lesz! Mint bizonyára tudod, muszáj valamilyen fontossági sorrendet felállítani" - próbálja elbizonytalanítani az egó, ám nem jár sikerrel.
Az önzetlenség az egyik legszebb tulajdonság, melyre az agy kimutatható aktivitással reagál, nem is beszélve arról, hogy milyen jó érzéssel tölti el az embert, ha valakin segíthet. Nem csoda, hogy ezek után a történet főhőse odalép a cipekedő nőhöz és megkérdi:"Segíthetek?"
Köztudottan oxitocin szabadul fel, ha valamilyen kellemes dolog történik. A segítségnyújtás hatására borítékolhatóan sprintbe kezd és szinte elborítja a testet.
A lelkiismeret elégedetten summázza a történteket. "Buli van emberek!" - bömbölik az endorfinok és hirtelen átszáguldoznak a szervezeten.
"Hol? Hol? Hol kezdődik a buli?" - harsogják türelmetlenül. Az imázs megveregeti a vállakat. A jutalomközpont kiosztja a jutalomfalatokat. Az egó finoman elfordítja a szemét és azon gondolkodik, vajon miért akar az ember valakin mindig segíteni, amikor épp arra kellene koncentrálnia, mennyi elintéznivalója van egyébbként is. Ráadásul ezek sokkal érdekesebbek is lennének, mint a bevásárlószatyrok cipelése az utcán! Ha legalább egy fontos aktatáskáról lenne szó!
A szerotonin hormonok boldogan úszkálnak fel-alá. A segítségre szoruló nő ajkai mosolyra húzódnak. Ajkait pedig egy "Köszönöm" hagyja el." ♥

12107143_579454602224120_5315119319573037440_n.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr1008519024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása