Először Gábor fiam készítette el ezt a finomságot, majd elmesélte nekem a receptet.
Hétvégén nekiálltam és rövid időn belül már az asztalon volt a fantasztikus, ínycsiklandó fogás.
Nem kellett hozzá más, csak egy csomag mirelit leveles tészta, dijoni mustár, reszelt sajt, szeletelt bacon, és egy tojás a kenéshez.
Kinyújtottam a tésztát, persze először hozzámértem a bacont, hogy ne kelljen semmi felesleget levágni belőle. Megkentem mustárral és jó bőségesen megszórtam reszelt sajttal. Kiraktam a szalonnával...
Óvatosan felcsíkoztam a baconok mentén, a tészta csíkokat megemeltem kicsit és a két végét ellenkező irányba csavartam, megkentem kevés tojássárgájával, és már ugrott is be a sütőbe. Közepes lángon 10-15 perc alatt elkészült.
Jó lett! Most aztán készíthetem nyakra-főre, mert a fiúknak nagyon ízlett, persze más-más ízekkel fogok kísérletezni... :-)
Ahogy sütöttem úgy fogyott....
Szóval máskor inkább két csomag tésztában és baconban kell gondolkodni....