2015.04.17. 06:00 | Szerző: -Ani-

Egy régebbi bejegyzésemben említettem Juditot, aki „Táplálékod legyen gyógyítód” című előadásaival nyújt segítséget hallgatóságának az egészségük megőrzésében. Mottója:
„Gyógyító természet, gyógyító kert, gyógyító konyha egyszerű, gyors és olcsó ötletekkel.”
Kiadós beszélgetések, fincsi kóstolók, és a tőle kapott olvasmányok által ismerkedtem meg számos jó dologgal, amiket én is próbálgatok. Kedden elkísértem Vashosszúfaluba, az ottani Nőklub meghívásának tett eleget, és az asszonyoknak tartott egy kis zöld turmixos bemutatót. Juditot itt már jól ismerik, nem először fordult meg náluk, szeretettel, nagy érdeklődéssel fogadták, és friss zöld félékkel is készültek eme egyszerű, de mégis különleges ital kóstolására. Zöld turmixról először a Judittól kölcsönkapott Victoria Boutenko: A nyers étel csodája című könyvében olvastam.
Victoria és családja a '90-es évek elején költöztek Oroszországból az USA-ba, ahol természetesen a nyugati étrend szerint étkeztek. Mindegyikük a családban küzdött valamilyen betegséggel, Victoria túlsúlyos volt, férjének szívproblémái voltak, lánya asztmás, fia pedig kiskorától cukorbeteg volt. Victoria az alternatív gyógymódok után nyomozott, próbált megoldást találni családja „megmentésére”. Érdekes volt olvasni miképpen sikerült áttérniük a teljes nyers étrendre, izgalmas kis olvasmány volt. A 100%-os nyers étrend fantasztikus javulást, gyógyulást hozott mindnyájuknak, de az asszony még mindig elégedetlen volt, kutatómunkáját nem hagyta abba, mind tökéletesebbre akarta kihozni a már így is fantasztikusan elért eredményt. Én most nem írom le miként jutott el a zöld levelek fogyasztásával járó csodálatos eredményre, érdemes a könyvet elolvasni, még akkor is, ha nincs szándékunkban a „nyers evővé válás”, de bizony étrendünkbe érdemes egy-két dolgot bevinni, színesebbé, egészségesebbé téve azt.                                               
"Victoria felfedezte a klorofill gyógyító hatását, és a zöld levelűeket szinte külön táplálékcsoportként emlegeti."

A turmixolással feltörjük a rostokat, ezáltal könnyebben emészthetővé és hasznosulhatóvá tesszük, ezen kívül tetemes mennyiségű zöld levelet tudunk elfogyasztani pillanatok alatt, jóízűen. A zöld turmixok elkészítésének csak a fantáziánk és a gyümölcsök, zöld levelek fellelhetősége szab határt. 
/képek mellett szöveg/

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr707374842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása