2015.11.05. 23:52 | Szerző: -Ani-

„November 2. az a nap ebben az évben, amikortól a nők Európában ingyen dolgoznak, miközben a férfiak december 31-ig megkapják fizetésüket munkájukért - ezzel a kijelentéssel hívja fel a figyelmet az Európai Bizottság a nemek közötti, fizetésekben mutatkozó különbségekre. Magyarországon az átlagos órabéreket tekintve az uniós átlagnál rosszabb a helyzet, viszont az éves átlagkeresetben már jobbnak tűnik a helyzet.” November másodikán majdnem minden címlapon ez szerepelt….
Elég szomorú, hogy a 21.században még itt tartunk. Nem vagyok feminista, nagyra becsülöm a férfiak munkáját, fontos nekem, mint nőnek, hogy felnézzek a szeretett férfira, erről már többször írtam is. De igenis „kiakaszt” ez az igazságtalanság!
A Világon sehol nincs teljes egyenlőség a férfiak és nők közt. A magyar nők közül kevesebb dolgozik a férfiaknál és kevesebbet is keresnek. „A férfiak és a nők közötti fizetési különbségek már rövidtávon is igazságtalan, indokolatlan és elfogadhatatlan, de hosszabb távon ez a szakadék csak szélesedik, ami oda vezet, hogy a nők nyugdíja átlagosan 39 százalékkal lesz alacsonyabb a férfiakénál - mutatnak rá a biztosok.”
Azt olvastam, hogy az északi országok első helyen pl. Izland, vezetnek az egyenjogúság terén, mi nem tudom hová vagyunk besorolva, de az tuti, hogy az első tíz közt országunk nem szerepel. Félelmetes, hogy Pakisztánban egy nő már csak fele annyit ér, mint egy férfi.
Rengeteget lehetne erről beszélni, kéne is! Remélem az a hetven év, amit jósolnak Európában a teljes egyenjogúság eléréséért egy kicsit talán lerövidül.
Tegnapelőtt a Forbes Magyarország főszerkesztője volt vendége a televízióban az egyik reggeli műsornak. Elkészült a Forbes második listája a 33 leggazdagabb magyarról, ezzel kapcsolatosan, hogy mi volt a legmeglepőbb, hogy négy új taggal bővült, mennyire szemérmesek a magyar milliárdosok, és jött a műsorvezető következő kérdése:
„Van-e köztük nő?” Galambos Márton főszerkesztő úr sajnálatát fejezte ki, hogy nincsen, és azt is hozzáfűzte, hogy nagyon jó lenne és az is, ha nem csak a milliárdosok, hanem a vezető politikusok közt lennének nők….
Igen, erről már sokan filozofáltak… szerintem is jó lenne, talán sokkal békésebb világban élhetnénk…
Egy kommentben olvastam: "Miközben Németország kancellárja lehet nő, amerikai elnökjelölt is lehet nő, addig hazánkban a Fidesz vezető politikusai valamiféle gyerekcsináló konyhagépként beszélnek a nőkről. "

man-vs-woman.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr128054364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása