2015.03.25. 10:45 | Szerző: -Ani-

A közelmúltban történ tragédia rettenetesen megviselte a gyomromat is, már nem mertem enni szinte semmit sem, mert mindentől borzasztó fájdalmam volt. Semmi gyógyszer nem segített, orvoshoz nem akartam menni, elkezdtem tanulmányozni az alternatív gyógymódokat. Megvásároltam a bükkszentkereszti Gyuri bácsi teáit, amit refluxos és hasonló gyomorbántalmakkal küszködő embereknek javasol. Fehér akác, ebédutáni teakeveréket és orbáncfű teát iszom naponta egy-egy csészével, orbáncot lefekvés előtt este. Több mint egy hete iszom, de már az első napokban éreztem a teák csodálatos hatását. Majdnem mindennap járom a hegyet, rengeteget gyalogolok, társam is van hozzá, kettő is, Virág egy aranyos teremtés, (igazi gyógyfű szakértő, spirituális jelenség) beszélgetéssel és sok nevetéssel, segít a fájdalmam feldolgozásában, és Bandi kutykóm, aki rendületlenül kísér minket bárhová megyünk. :-)
Judit szomszédasszonyom, táplálkozás és életmódtanácsaival segíti az embereket, ő könyvekkel látott el, amik tanító, építő jellegűek, és a sorok közt találok nekem való, léleksimogató gondolatokat.

Egyik este visszavittem az egyik könyvet, és isteni itallal kínált meg Judit, amit azóta már én is készítek, ez pedig a tyúkhúr alma lével keverve.
Ne ijedjetek meg! Hihetetlenül jó, még Marci is belekóstolt. Lassan elfogynak a gyógyteáim, de azt hiszem a tyúkhúritalomnak köszönhetően egyelőre nem is lesz rájuk szükségem, legalább is addig amíg ez a finom zsenge növényke a kertünkben megterem. Figyeljetek csak:
A tyúkhúr sok betegségre gyógyír: segít a görcsök, aritmia, neurózis, gyomorfekély, golyva esetén. Segítségével gyorsabban elmúlnak a bőrön kialakult gyulladások, megelőzhető vele az ekcéma súlyosbodása. Hashajtó, vízhajtó, jótékony hatású köszvény, és reuma esetén is. És még mindig nincs vége a felsorolásnak, hogy mennyi mindenre gyógyír ez a kis szerény növény: álmatlanság, elhízás, szemgyulladás, alacsonyan tarja a vércukorszintet és szabályozza az egész endokrin rendszer működését, javítja az általános anyagcserét. Szaponin tartalma miatt fogyasztása nagyobb mennyiségben hasmenést, hányást okozhat egyes állatoknál (ló, szarvasmarha, bárány), tehát egyszerre ne sokat fogyasszunk belőle.
Szárítva fűszerként is csuda jó.
Naponta gyűjthetjük a tyúkhúrt, folyó víz alatt mossuk meg a leveleit, és adjuk hozzá a salátához, párolva a főzelékeinkhez. "Érdemes tavasszal összegyűjteni a fiatal hajtásait, ezeket mossuk le, itassuk le róla a nedvességet és szárítsuk meg. Ezután őröljük porrá, és tegyük el egy befőttes üvegbe. Adjuk bármilyen ételhez, szórjuk rá szendvicsekre.
Tyúkhúrtea magas koleszterinszint- és magas triglicerid szint esetén napi egy csésze reggel, éhgyomorra. Kb. 2 hónap alatt megszünteti a magas értékeket, utána heti 1 csésze tea elég. Maximális adagja: naponta 3 csészével lehetőleg étkezés előtt, amíg nem csökken a koleszterinszint a kívánt mértékig. Utána elég 1-2 hetente inni belőle emlékeztetőnek és megelőzésként." /Gyuri bácsi/
Figyelmeztetések:Várandósok, szoptatós anyák, kisgyerekek ne igyák!
Egy igazi immunerősítő ital.
Tavaszi tisztítókúrák alatt igyunk 10 napon keresztül naponta egy kis csészényi, gyümölcscentrifugában készített tyúkhúritalt. Összekeverhetjük más levelekkel, édesíthetjük mézzel, adhatunk hozzá citromlevet.
Én a tyúkhúrt néhány alma társaságában gyümölcscentrifugába teszem, de a gép szétszedésekor még a zöldes gyümölcspépből is csipegetek, nagyon finom.
A turmixolt formája is finom, találtam receptet, így is fogom majd készíteni:
Hozzávalók 1 személyre:
egy nagy marék tyúkhúr
1 alma
1 narancs
2,5 dl forrásvíz
"A tyúkhúrt szűrőben folyó víz alatt megmosom. A narancsot meghámozom és kivágom a közepét, feldarabolom. Az almát meghámozom, kivágom a magházát és feldarabolom. Az egészet turmixgépbe teszem. Ráöntök 2,5 dl forrásvizet vagy ásványvizet. Addig turmixolom, amíg egységes zöld italnak néz ki. Akkor jó, ha megállítom a turmixgépet és nem látok úszkáló zöld pöttyöket, hanem zöld az egész ital, ez legalább 2 perc.
Reggelire nagyon egészséges."
Ezután bármi finomságot, ami jót tesz az egészségnek megkóstolok, arról megosztom a tapasztalataimat veletek, hátha kedvet kaptok, vagy épp segít a gyógyulásban.
(képek mellett szöveg)



A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr737302604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása