2013.05.18. 23:49 | Szerző: -Ani-

Kivittem valami olyan vizet kiönteni, amit nem akartam leereszteni a mosogatóba, és zsupsz a vízzel véletlen nyakon öntöttem egy csigabigát is. Gyorsan fogtam csigusz barátomat, és az eresz alatti hordóban lévő, jó langyos esővízzel lemosogattam. Nem vettem volna a lelkemre, ha valami bántódása esik. Letettem szépen a jó kis zöldbe, majd beszaladtam a fényképezőgépemért. Mire kimentem, csigusz már kezdett magához térni...
csigusz1.jpgmajd sietve :) elindult.
csigusz2.jpgHa már nálam a gép...

nem bírtam ellenállni, és elkezdtem fényképezni a virágaimat. Árvácskáim nagyon szépek, ahhoz képest, hogy elég sokáig vártak a beültetésre, a rossz idő miatt, és egy csomó elpusztult közülük.
árvácska.jpgA büdöskét a cicás virágtartómba vettem, bár lehet, hogy nem szerencsés, ki kell cserélnem valami másra, mert ezek rohamosan nőnek, legfeljebb majd találok nekik valami másik helyet. 
büdöske.jpgA petúniáim napról-napra bokrosabbak, és gyönyörűek... igyekszem nem elfelejteni a locsolást :)
petúnia1.jpgpetúnia2.jpgpetúnia3.jpgMár megbarátkoztam a rózsaszínű muskátlival...
muskátli1.jpgmuskátli2.jpgAzért ma vettünk Celldömölkön igazi szép pirosat, amit úgy szeretek, és állítólag óriás lesz. Egy másikat pedig azért, mert szintén nagyon szép, nem kell vele semmit csinálni, vagdosni, "öntisztuló" és ráadásul nagy hőség tűrő.
ültetni való.jpgEz csak egy futó "zöldség", nyár végére a legszebb, sajnálom levinni a fagyok előtt a pincébe, legszívesebben bevinném a házba, de télen bárhová teszem az a sorsa, hogy nagyon csúnyán lekopaszodik. Szerintem van vagy tizennégy éves, Déditől egy élő emlék.
futó zöld.jpgA kosbor a kert minden pontján megtalálható..... mindig hagyok belőle párat, mert nekem tetszik...Érdekes amikor vérvörös bogyók lesznek a virágok helyén, és hatalmasra nő...
kosbor1.jpgNőszirom, szeretem az illatát, van sárga is, csak az még nem nyílt ki, kiszoktam nagyítani a képeket és úgy leskelődök be a titokzatos virágkelyhekbe... :)
nőszirom.jpgKedvencem a vérehulló fecskefű, már nem csak a kőfal kerítés mellett, mindenfelé belebotlok a kertben, sajnálom, de néha már a "szemtelenebbeket" ki kell húzni.
vérehulló.jpgCsodálatos fények vannak a kertben késő délután, a lemenő nap fényében bársonyosan ragyog minden, ami zöld.. és még egy fura árnyék is van a képen, talán egy pasi.... :)
kertrész1.jpgMégsem pasi.... vagy... :)
árny.jpgA harkály kedvence a szép nagy fűzfa, minden reggel rajta szorgoskodik.

harkály odus.jpgSzeretek a fa alatt álldogálni és nézegetni felfelé...hihetetlen szép tud lenni...
fűz1.jpgfűz2.jpgfűz3.jpgÉs gyönyörűek a nyírfa ágai is, amikor rájuk süt a napocska, világító fehérek...
nyír.jpgEz a tarkaság dézsában van, minden télen azt hiszem elpusztul kint.... és ahogy jön a tavasz rögtön előbújik, és késő őszig szép tarka, buja leveleket növeszt....
tarka.jpgAz én égig érő fám!
égigérő.jpgAmikor alá állok és felnézek.... a felfelé kúszó borostyánról eszembe jut Babszem Jankó meséje az égig érő paszullyal...ha égig érne, de szívesen felmásznék ezen a zöld "lajtorján". :)
égigérő2.jpgAz én mesém ezzel véget ért, bár még mindig lenne néhány növény amivel folytathatnám, azt majd legközelebb. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr195306485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katici 2013.05.19. 14:49:39

Látod, neked még arborétumba sem kell menned, hogy virágokat, zöld szépségeket láss! :)
Gyerekkoromban falun nekünk is volt egy fűzünk. Alá tettük a hintaágyat. Nagyon szerettem. Miután elköltöztünk, az új tulaj kivágta, mert sok szemetet csinált.

-Ani- 2013.05.20. 07:55:29

@Katici: Igen, szerencsére mindig rengeteg "zöldség" volt körülöttem, még a városban is...... kertes házban laktunk. :)
süti beállítások módosítása