2009.02.14. 07:00 | Szerző: -Ani-

Tegnap a babonákról írtam, Bálint napjához  rengeteg babona kapcsolódik:
"Azok a lányok, akik a Bálint nap előtti éjfélkor a temetőbe mennek, megláthatják leendő férjüket, mert a szellemek megjelenítik. Ehhez egy dalocskát kell énekelni és tizenkétszer kell elmenni a templomig." Nem mondom! Bátraké a szerencse, én biztosan bepisilnék félelmemben. :))
"A szerelmesek ünnepén több taktikát alkalmaztak elődeink azért, hogy megszerezzék és megőrizzék szerelmeiket. Így pl.: olyan almát kell enni, amelyiknek kilenc magva van. Azt a kilenc magot bele kell tenni egy óvatlan pillanatban a kiválasztott fiú zsebébe, akkor biztos, hogy bele fog szeretni ezen ügyeskedést végző lányba." És ha nem tetszik a leányzó?! Szegény fiúk! Zsebeket bevarrni!
"Akik pedig nagyon szerelmesek, és azt akarják, hogy szerelmük örökös legyen, egymás hajának szálait süssék tésztába, és közösen egyék meg." Fúj!
"Ha ezen a napon hideg, száraz idő van, akkor jó lesz az évi termés. S ha ezen a napon a vadgalambok visszatérnek, az a közelgő tavaszt jelzi. Debrecenben és vidéken még ma is úgy tartják, hogy e napon választanak párt a verebek." Almamag nélkül.. :))
"Valentin napon nem szabad megsértődni, megharagudni. A régi vagy az aktuális kapcsolat fényét, emlékét ugyanis nem homályosíthatja el egy-egy keményebb szó, egy őszintébb mondat." Végre, eljött az őszinteség napja, hisz úgysem sértődhet meg!

Tavaly is írtam a Valentin napról:

szerintem.blog.hu/2008/02/13/a_te_valentinod      
A világon az egyik legszebb érzés a szerelem!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr23941888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atom · http://atom.blog.hu 2009.02.14. 18:37:15

Ez a temetős dolog kissé morbid:P

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.05.27. 21:07:23

Ez az őszinteség napja dolog tetszett. :)

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.05.27. 21:12:15

És szép ez a vers, bár én berzenkedtem kicsit, mikor a Miatyánk sorait átértelmezve adta elő.
süti beállítások módosítása