2008.02.13. 09:21 | Szerző: -Ani-

Holnap Valentin-napot ünnepel a világ. A Valentin-nap Magyarországon csak 1990-ben éledt fel, Szent Valentin emlékére ezen a napon világszerte ajándékozzák szeretteiket az emberek. A rómaiak február 15.-én tartották Lupercalia ünnepét. Az emberek dalolva és táncolva könyörögtek Luperkusz istenhez, aki a nyájak és a termés védelmezője volt .
Kr.u. 496-ban Gelasius pápa elrendelte, hogy az addigi Lupercalia ünnep helyett egy nappal korábban, február 14.-én Szent Valentinre emlékezzenek. Egy nagyon szép történet fűződik hozzá. Szent Valentin II.Claudius császár idején, papként szolgált egy római templomban. A III. században bebörtönözték, mert Claudius betiltotta a Holnap Valentin-napot ünnepel a világ. A Valentin-nap Magyarországon csak 1990-ben éledt fel, Szent Valentin emlékére ezen a napon világszerte ajándékozzák szeretteiket az emberek. A rómaiak február 15.-én tartották Lupercalia ünnepét. Az emberek dalolva és táncolva könyörögtek Luperkusz istenhez, aki a nyájak és a termés védelmezője volt .
Kr.u. 496-ban Gelasius pápa elrendelte, hogy az addigi Lupercalia ünnep helyett egy nappal korábban, február 14.-én Szent Valentinre emlékezzenek. Egy nagyon szép történet fűződik hozzá. Szent Valenti
házasságkötést, Valentin igazságtalannak találta azt és továbbra is összeadta a fiatal párokat, a keresztény vallást követve. A történet szerint a börtönőr leányának visszaadta látását. Az is elterjedt, hogy ebbe a lányba szerelmes volt, és a lány gyakran látogatta őt a fogságában. Mielőtt 270 február 14.-én kivégezték, a leánynak egy üzenetet küldött, melyet így írt alá: „ A Te Valentinod.” Egy másik történet arról szól, hogy Valentinnak azért kellett meghalnia, mert keresztény rabokat szöktetett meg a római börtönökből. Akárhogy is történt, az utókornak maradt belőle egy üzenet: A Te Valentinod, amit szerelmesek és egymást szerető emberek küldenek egymásnak.
Ne felejtsétek el, nem csak ezen a napon hanem egész évben kell szeretni egymást!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr27473393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása