2016.03.07. 05:18 | Szerző: -Ani-

Évek óta vitázom a családommal az étkezések közbeni, és azt követő azonnali víziváson. Sosem tudtam evés közben inni, de közvetlen utána sem, és nemrég egy professzort, majd egy belgyógyászt is hallottam erről nyilatkozni, hogy milyen helyesen cselekszem, még ha nem is volt ez tudatos nálam, most már az. A reggeli vízivás is szokásommá vált, csak én egy pohár melegvízzel kezdem. Egy nagyon szép kort megélt néni osztotta meg ezt a szokását jó tanácsként néhány évvel ezelőtt a televízió egyik műsorában, én meg is fogadtam. Találtam egy cikket, figyelmetekbe ajánlom...

"Egy régi japán szokás szerint az a legjobb, ha közvetlenül reggel felkelés után elfogyasztunk egy jó nagy pohár vizet. Az üres gyomorra ivott víz aktiválja a keringést, az emésztést és helyreállítja a vérnyomást. Sokkal erősebb hatása lehet, mint egy pohár kávénak.

2. MINDEN ÉTKEZÉS ELŐTT IGYUNK EGY POHÁR VIZET

A legjobb, ha étkezések előtt egy fél órával iszunk egy-egy pohár vizet. Aktiválja az emésztőrendszert, megtisztítja a nyálkahártyát, a gyomrot, a belet, helyreállítja a vérnyomást. Hidratálja a testet és megkönnyíti a kiválasztást.

Étkezés után nem tanácsos inni, mivel ez feloldja a gyomornedvet és megzavarja az emésztést.

3. EGY POHÁR VÍZ SPORTOLÁS ELŐTT

Ha úszni, szaladni, sportolni vagy akár csak sétálni készülünk, igyunk meg előtte egy pohár vizet. Szükséges, hogy hidratáljuk a testet, így megkönnyítjük az izmok működését is. Ha keményebb fizikai munkát végzünk vagy sportolunk, közben kis kortyokban igyuk a vizet. Így elkerülhetjük, hogy leterheljük az emésztőrendszert.

4. EGY POHÁR VÍZ ZUHANYZÁS VAGY FÜRDÉS ELŐTT

Mielőtt beszállnánk a kádba, igyunk meg egy pohár vizet, így elkerülhetjük a meleg víz hatására keletkező hirtelen vérnyomás emelkedést.

5. EGY POHÁR VÍZ LEFEKVÉS ELŐTT

Fél órával lefekvés előtt igyunk meg egy pohár vizet. Ez csökkenti az éjszakai szívproblémák kockázatát, biztosítja a nyugodtabb alvást, a könnyebb ébredést."

Tudjátok ugye, hogy ezenkívül még sok pohár vizet, folyadékot el kell fogyasztanotok a nap folyamán? Bizony, legalább három litert, ami nem is megy olyan könnyen, főleg a téli hónapokban. Én mindenféle praktikákat találtam ki: citromot, narancsot facsarok bele, egy literes üvegbe töltöm és pezsgőtablettát dobok bele (magnéziumot vagy C-vitamint). Zöldturmixot húzok fel jócskán vízzel, almalével ízesítem. :-) 

"A vízivás, tudjuk, nagyon fontos, hiszen a testünk közel 70 százalékát víz alkotja. Ha elegendő vizet iszunk, számos betegséget elkerülhetünk, és könnyedén megszabadulhatunk, az ezeket okozó méreganyagoktól is."

Egészségetekre! 

image.jpeg

(forrás: kiskegyed.blikk.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr638450438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2016.03.10. 08:38:25

Víz ivó vagyok, de sem evés előtt, sem utána soha nem tettem... ami nem jó, régebben mondták nekem, az arc bőrre főleg... igaza volt.
Esténként egy bögre tea, aztán míg tévézgetek vizet iszogatok. :)
süti beállítások módosítása