2014.08.20. 07:00 | Szerző: -Ani-

Mindig le vagyok maradva a blogolásban egy-két nappal.... ez vagy a "nemérekrá", vagy a lustaságomnak köszönhető. Nem mintha érdekes lenne, hogy mit-mikor..... :-)
Hétfőn reggel fél tízkor ébredtem, mivel előtte már hajnalban útjára engedtem az én drága Apcimat, és ilyenkor még legalább hatig fent vagyok, utána alszom egy kicsit. Tudom, hogy hét körül ér oda, addig szorongatom a szerencsekövemet, még alvás közben is (amivel kérem a Jóistent és az Őrangyalokat, hogy útközben vigyázzanak rá). Ébredés után olvastam egy kicsit.... szeretem az újságokat, ez kell minden reggel, legalább néhány oldal.... Közben jöhet a jó kis kávé....aztán megint kávé.... Imádom! Majd tusolás, néhány csepp parfüm, az is fontos a napi induláshoz. :-)
Kimentem a kertbe és kosaramat teli szedtem egy csomó, gyönyörűséges zöldséggel, gyümölccsel.

66.JPG
Délben a teraszon "reggeliztem", bekaptam néhány falatot a Tekláéktól kapott mennyei, házi csípős kolbászból, pici zsemlével, hagymával, paradicsommal. A hat karika kolbász és fél zsemle láttán lehet, hogy néhányan röhögőgörcsöt kapnának, de én jóllaktam! :-) Aztán nekiláttam a kertből szedett csodákból finomságokat főzni, a fűszereket és a tejszínt kivéve, minden itt termett... jaj a tojci az nem, de falunkbéli. :-)

Tóniékat vártam. Tudtam, hogy hazafelé jövet a Balcsiról behozzák majd a kulcsokat és szerettem volna nekik finom, meleg ételekkel kedveskedni.

71.JPG
Készítettem tejszínes, tárkonyos cukkini levest, aminek a receptjét megint csak a Bori nagymamájától, Bözsitől kaptam. Rántottam cukkinit és patisszont, köretnek apró, hajában főtt burgonyát forgattam meg petrezselymes vajban. Főztem még finom, zsenge csemegekukoricát, és desszertnek fagylaltot kínáltam és frissen szedett málnát. Tetszett a "dolog" a gyerekeknek, vagyis ízlett és anyukámnak is. :-) 

84.JPG
munka közben.... ez itt még csak a fele volt... huh vagy negyven szeletet paníroztam.... :-)
86.JPG

Bözsi cukkini levese:
Egy cukkini kockákra vágva, egy fej hagyma, legalább négy gerezd fokhagyma, ételízesítő, bors, csipet tárkony és két dl tejszín.

A hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a cukkinit..
75.JPGa zúzott fokhagymát... kicsit pirítjuk...
76.JPGmajd felöntjük vízzel, teszünk bele sót, borsot, ételízesítőt és egy kis tárkonyt.
77.JPGFedő alatt puhára pároljuk, majd mixeljük....
79.JPGés hozzákeverjük a tejszínt, amivel összeforraljuk.
82.JPGKész, isteni finom, egy kis kenyérkocával vagy levesgyönggyel tálalhatjuk... de anélkül is finom. :-)
87.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr636615785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása