2014.06.11. 19:00 | Szerző: -Ani-

Minden évben megrendezésre kerül Balatonfüreden a nagy sikerű Korok Fesztiválja. Kíváncsi voltam rá nagyon, és mivel szombaton mindenképp le kellett mennünk Balcsira, Marci háromnapos, vendéglátós próbamunkája miatt, így Füredre is ellátogattunk. Itthonról reggel korán indultunk, Tóni kedvese, Borcsánk nagyszüleivel, Bözsikével és Lackó bácsival, Marcust „kitettük”, Apci fürdött egyet a Balcsiban, és már robogtunk is tovább.

A Tagore sétányon kirakodóvásár várta az érdeklődőket, jó kis program volt a gyönyörű standok közti sétálás, nézelődés a felvonuló társaságok érkezéséig.

Tizenegy órakor indult a felvonulás a Fehér templomtól, és kicsivel több, mint egy óra alatt érkeztek meg a Kisfaludy színpadhoz. A hagyományőrző társaságoknak köszönhetően káprázatos szépségű ruhákat láthattunk „Honfoglalástól a Reformkorig”.
„A rendezvény célja a hagyományok csokorba fűzése, újrafelfedezése és megtanítása a jövő nemzedék számára. A hagyományőrző társaságok korhű ruhákban vonulnak fel és változatos bemutatók keretében ismertetik meg azt a korszakot, melyet képviselnek.”
Miután jól kinézelődtük magunkat és elindultunk hazafelé, belefutottunk két útlezárásba is, várakozás közben láthattunk vagy ezer felvonuló motorost. Hétvégén Alsóörsön rendezték meg Magyarország legnépszerűbb motoros találkozóját, ők is felvonultak, azt hiszem Alsóörstől Aszófőig, majd vissza. Hm micsoda dübörgés, és micsoda száguldó paripák!
Mindent egybevéve szuper jó napunk volt. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr826294226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katici 2014.06.12. 09:03:33

De jó lehetett! Némelyik beöltözött ember nem fázhatott túlságosan, azt hiszem :)
A klassz ruhákat látva mindig vágyódom arra, hogy egyszer belebújjak ilyenbe.

-Ani- 2014.06.12. 10:52:27

@Katici: Én is szeretnék, a masnis hátút azért fotóztam közelebbről, mert annyira tetszik... le sem venném magamról. :)
süti beállítások módosítása