2014.03.31. 22:00 | Szerző: -Ani-

Hatodik napja fekszik gyerkőcöm a kórházban. Ma már nem kapott infúziót, és talán holnap haza is engedik. Mindennap igyekeztem minél több időt ott lenni mellette, hétvégén Apci is. Napról-napra jeleztem a nővérkének, hogy szeretnék a kezelőorvossal beszélni, mindig kaptam visszajelzést, hogy megpróbál, bejön majd a szobába amint lesz egy kis ideje. Sajnos a mai napig nem tudtam az orvossal beszélni. Hogy miért? Nem lehet a folyosón tartózkodni, az orvossal vagy nővérrel csak csengetés útján a szobából lehet kommunikálni. Ráadásul közben megtudtam, hogy a doktornő egyedül van, állandóan új betegeket kell felvennie, és a hétvégi ügyeletben hat osztály ügyeletes orvosa volt. Te jó Isten! Hat osztály? A nővérke felsorolta őket, és elmondta, hogy közben halott is volt, és szegény doktornő alig bírja ezt a borzasztó tempót. Azt is megtudtam, hogy két nővérke van egész nap, egyik a gyermekosztályon, másik a felnőttön, ami még „keményebb”, egymásnak besegítenek, és a műszak alatt talán egy öt percre találkoznak. Ez borzasztó! Az osztály tényleg mindennel el van látva, minden a legnagyobb rendben, csak a dolgozók vannak szerintem kevesen, és maximálisan le vannak terhelve. Nem stadionokat kéne építeni!!! Talán a rezsicsökkentésre sincs akkora szükség!!!! Erre kéne odafigyelni, hogy az egészségügyben nincs ember!!! Miért lett Magyarországon az egészségügy az utóbbi időben „mellékes dolog”???? Minden fontosabb!!! Ez őrület! Félünk betegnek lenni, pedig ez az élet velejárója, sajnos, és az életszínvonal csökkenése miatt még nagyobb pánikban vannak az emberek, mert semmire nem jut pénz, ha betegek lesznek még a gyógyulásra sem! Miért lehetett ezt megoldani a „piszkos kommunizmusban”? Miért volt akkor nagyobb biztonságban az ember, mint most? Miért jutott akkor gyógyszer mindenkinek? Miért nem disszidáltak az orvosok? Miért… miért…? Látni kellett volna engem a napokban, amint a parkolóból igyekszem „málhás szamárként” a gyermekemhez, a kórház egyik végéből a másikba, kaja, csere ruha stb.. Drága a parkolás a kórházon kívül, nem értem, egyáltalán miért kell fizetni? Be lehet menni autóval a kórház területére, de az egyszerűen megfizethetetlen!! Fél óra háromszáz forint, utána meg még drágább. Miért? Akkor most hogy van ez, ki mehet be, és miért? Miféle diszkrimináció ez?  Mindegy ez már tényleg a legkevesebb, mert annyi mindenről lehetne még írni…. a gyógyszerekről, mert van ahol a betegnek kell megvenni, vagy vinni kell mert nincs…. és folytathatnám…. Fizesd a TB-t… de minek???? Félek ebben az országban megöregedni…. pedig, mennyire szeretem.. Halálfélelmem lesz, ha megbetegszem…. Féltem a szeretteimet!! Bár ha belegondolok, lehet, hogy egy-két futball stadion építése megoldás lesz majd minden bajunkra…

Beteg_maci.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr1005888197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katici 2014.04.01. 07:46:23

Értem a felháborodásodat, tényleg rémálom, ami itt van :(

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2014.04.01. 10:40:02

Tényleg addig jó, amíg az ember nem megy kórház közelébe. És különösen kiakasztó és tehetetlen érzés, ha a gyerekkel van valami.

-Ani- 2014.04.01. 18:36:06

@Katici: @Littlewood: :( Egy jó ideig még a kórház környékére sem szeretnék menni....
süti beállítások módosítása