2014.02.24. 23:30 | Szerző: -Ani-

Szombaton Apcival Győrben jártunk. Sajnos elég borús idő volt, csepergett az eső, így hát hiába vittem magammal a fényképező masinámat, nem készítettem egy képet sem. Macskuszokat, Bandi kutykót, ételeket és mindenfélét fényképezgetek, gyűlnek a képek, a netre viszont „heveny lustaság” miatt nem kerülnek fel. Bár nem is nevezném lustaságnak, csak mostanában annyi minden mással foglalkozom…. Olvasgatok, kötök, varrok, filmeket nézek, jógázok, csupa-csupa jó dologgal ütöm el a szabadidőmet, és persze mindennap megszületik a fejemben egy bejegyzés, csak sajnos az előbbi okoknál fogva ide már nem kerül fel. No, majd összeszedem magam!
Van még egy dolog….. „gépezés” után homályosan látok, pedig direkt ezért spéci lencse van a szemüvegemben.
Ma beugrottam egy optikai szaküzletbe, ahol ingyenes szemvizsgálatot végez hetente egy szemorvos, gondoltam az nekem is jól jönne, na és ha kell, persze egy kicsivel erősebb szemüveg, mert a mostani csak „feles”. Az udvaron szemüveg nélkül is olvasok, de mesterséges fénynél, vagy kevés fénynél már alig látok. Megkértem a hölgyet magyarázza el, milyen kötelezettségekkel jár az „ingyenes” vizsgálat, és elővettem a szemüvegemet, aminek a kerete potom „húszonezer” forint volt úgy négy éve, gondoltam abba esetleg bele lehetne tenni az új lencséket… Hohó! Szigorúan megállj-t parancsolt az üzletvezető csapongó gondolataimnak, nem is hagyva, hogy kimondjam őket, kikapta a kezemből a szemüveget és rögtön rázendített; „Nem úgy van az! Jó a keret, de….. de régi, de ez már elhasznált, sokkal szebbek vannak, nem is olyan drágák, ne sajnáljam magamtól, ő már megtanulta megajándékozni magát” stb. (de nekem ez tetszik, szerintem szép)
Aztán kértem, hogy saccperkábé számolja ki nekem, mennyit kóstálna az új okuláré. Egy lencsét akcióban, ingyen ad de akkor is igen húzós végösszeget kalkulált ki. Ha jobban belegondolok egy látásjavító, lézeres korrekciós szemműtét az egyik szemre, majdnem kijön a szemüveg árából. Hm… meggondolandó. Mindenesetre elhatároztam, hogy még megkeresem az előző helyet, ahol a régi szemüveget csináltattam és ott is rákérdezek azért a dologra, hátha…. Nem, egyáltalán nem vagyok garasoskodó, főleg ha egészségről van szó, de a pénztárcám ellensége sem!

szemüvges macskosz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr445831501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenever2 2014.02.25. 19:59:50

Nem igazán szeretik a régi keretbe beletenni az új lencsét, nekik jobban megéri, ha új keretet is veszel...
(újra regisztráltam, mert a régi módon sehogyan sem engedett be)

-Ani- 2014.02.25. 20:02:21

@jenever2: Örülök, hogy újra itt vagy! :)
süti beállítások módosítása