2013.12.23. 08:00 | Szerző: -Ani-

egy kis babona... :-)
Azt olvastam, hogy karácsonykor sokat tehetünk azért, hogy bevonzzuk a szerencsét az életünkbe.
Nem szabad a fát bevinni csak 24.-én, mert ha ezt előtte tesszük, akkor felhívjuk magunkra a rosszakaró szellemek figyelmét. Mi minden évben 23.-án éjjel díszítjük fel a fát, ezt Marcus kisgyermekkorában vezettük be, és azóta is műkszik, nem torlódik a sok tennivaló szenteste napján. Akkor még nem olvastam efféle babonákat....hm....

karacsonyi_mese_3.jpg
Viszont ha ünnep előestéjén díszítjük fel a fát, akkor szenteste délutánján függesszünk fagyöngyöt a bejárati ajtó fölé, így biztonságban lesz otthonunk egész évben. Honnan szerezzek én most fagyöngyöt??! De találtam egy roppant vicceset:
A néphagyomány úgy tartja, hogy ezekben a napokban nem szabad kivinni a szemetet, mert vele együtt a szerencsénket is kidobjuk. ÁÁÁÁ! Nem olvasok több babonát! :-)

De azt tudjátok, hogy nem véletlen mi kerül az asztalunkra karácsonykor? Ezeknek az ételeknek mind-mind jelentése van: Ha halat eszünk, az azt szavatolja, hogy pályánkon olyan könnyen jussunk előre, mint ahogy a hal úszik a vízben. A mák, a tök, bab, borsó mind olyan ételek amelyek gazdagságot hozhatnak.
És egy egészséghozó réges-régi babona: Éjfélkor vágjunk annyi cikkelyre egy almát, ahányan együtt ünneplünk; az édenkertet szimbolizáló gyümölcs segít, hogy egy évig ne kelljen orvoshoz mennünk.

blog1_1.jpg
Magyarország egyes vidékein úgy tartják, azért is kell jól tartani a jószágot, mert karácsony napján emberi nyelven tudnak beszélni, és kipletykálják a gazdáikat. Ha ha nagyon helyes! :-D

christmas dragon.jpg




A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr435705046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2013.12.23. 13:20:40

Ó, de jókat írtál! Az éjféli alma szeleteket megcsinálom! Jópofa babonák! De azért tüzelőt be kell vinni falun... :)
Boldog Karácsonyt! :)

Katici 2013.12.25. 07:57:56

Óóóó! Mért nem értem ide előbb?!! :(
A gazdagságot nem vonzottam be, meg az egészséget sem, viszont kivittem a szemetet :(((
Puff neki!! :)))
süti beállítások módosítása