2013.11.25. 22:25 | Szerző: -Ani-

Én így szoktam a csipkebogyót elkészíteni. Vagyis a leszedett bogyót hagyom kiterítve egy tepsin, vagy tálcán, hogy megpuhuljon, majd jól megmosom, leszedegetem a "kis fekete" végeit, kb. 20 szemeket kis zacskókba teszek és lefagyasztom. Fogyasztás előtt, langyos vízben kiáztatom, kinyomkodom, leszűröm kancsóba, egy kis mézzel csodálatos vitaminbomba.

csipke.jpg

Most méz nélkül iszom, mert tíz napja belefogtam egy kemény méregtelenítő kúrába. Egyáltalán nem eszem cukrot, sem édesítőszert, sem péksüteményt, semmi élesztőset, eceteset, mesterséges anyagokat tartalmazót. Szénhidrátot csak annyit, amennyi a zöldségekben és gyümölcsökben van, abból is inkább a savanykásat, tejet, sajtot, és alkoholt szigorúan nem. Sok zöldség, néha kis pipihusi, halacska és tojás... Kávét már üresen is szeretem. De ettem puffasztott búzaszeletet megkenve libazsírral, és kis lila hagymával, az is finom volt. :) Nekem, aki sütök-főzök a családomra ez bizony nem könnyű, ráadásul engem a husi sosem érdekelt, mindig csak a szénhidrátok tudtak elvarázsolni, igazi Gombóc Artúr vagyok, szoktam emlegetni... Nos, ezért az elején kicsit nehéz volt, de már nagyon szeretem, nem is tudom mikor fogok ezzel a diétával felhagyni, egyhamar tutira nem. Érzem a jótékony hatását, egyelőre csak a frissességemben, remélem az ízületeim és a kedélyállapotom is javul majd tőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr135657006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katici 2013.11.26. 08:12:06

Irigylem az akaraterődet :)

chanson 2013.11.26. 08:32:53

Látom, neked is megjött a kedved hozzá, bár a tavasz a méregtelenítő kúrák ideje, ha jól tudom... Télre kell a szénhidrát, így van beállítva a szervezetünk. :-)
Én tejtermékeket sem eszek. Igazán nem is hiányoznak. De az én kúrámban az a sok keserű íz, hát abból kicsit elegem van... Pedig én steviát, eritritolt használok, egyik sem mesterséges. A puffasztott dolgoktól viszont nagyon ódzkodom, inkább teljes kiőrlésű lisztből sütünk ezt meg azt (élesztő nélkül mi is). Kávé nem, tea sem (csak gyógy-), csirkehús pláne nem... a bolti többet árt, mint használ , ezért egyébként sem igen vesszük.
Ani, nem könnyű ez... Néha azon gondolkodom, mit egyek? Ha meg a párom főz, tuti beletesz valami olyat, amire azt kell mondanom, hogy nem... Mégis csak az a jó, hogy te főzöl, még ha nehezebb is így. :-)))
Kitartást a kúrához! :-)

Törzsvendég:-) 2013.11.26. 12:38:20

Kíváncsi vagyok mi lesz a hatás.Gyuri bácsi is évente kétszer ajánlja a tisztítókúrát,lehet nekem is bele kellene fogni,bár a kávét nem tudom üresen bírnám-e,vagy eleve ne is kávézzak?Na azt tutira nem bírnám ki.

-Ani- 2013.11.26. 13:53:49

@Katici: :) @chanson: én is sokat gondolkodom, de addig sem eszem. :) Próbálok nagyon odafigyelni, ilyenkor könnyű költségekbe verni magunkat, mert ugye, ami egészséges az drága. Azt eszem, ami itthon van, de külön főzöm meg magamnak, vagy főzés közben kiveszem azt, amit megehetek. Használom a kreativitásom, a szemet is gyönyörködtető rém egyszerű kajákat készítek, és eszek. Későn fogtam bele, ezért a karácsonyt nehéz lesz "túl élni", de bízom magamban, és előttem a cél, hogy egészségesebb leszek.

-Ani- 2013.11.26. 13:56:08

@Törzsvendég:-): Igen, évente kétszer... adventi időszak, vagy ősz, és húsvét előtti böjt, vagyis tavasz... azért tudtak valamit a "régiek". :) Gyorsan meglehet szokni. :)

Megvalósító Macska · http://megvalositas.blog.hu/ 2013.11.26. 18:50:52

Sok sikert :) Nekem a diétával sokminden hiányzik, bár az utóbbi időben nem vagyok nagy húsos... Főleg a tej és a sajt hiányzik, de érzem, hogy jobb nélküle a gyomromnak. De (egyelőre még) nem vagyok túl kreatív a konyhában, szóval igazából ez a legnagyobb kihívás... :D
süti beállítások módosítása