2013.11.06. 07:00 | Szerző: -Ani-

Hogy is nevezzem? Almafánk... ez olyan finoman hangzik, de végül is úgy néz ki, mint a lapcsánka, tócsni, vagy cicege, csak ez társaival ellentétben nem burgonyából, hanem almából készül.
Tegnap Marci szokásos iskolautáni mindent felfalóciusz formájában volt, épp előtte találtam a neten egy jó almafánkos receptet, amit elhatároztam, hogy ki is próbálok. Marci noszogatására gyorsan elkészítettem. Tényleg gyorsan, pikk-pakk és már ott pöffeszkedtek a tányéron. És micsoda fahéjas, vaníliás illatorgia volt a házban tőle.
Finom!!!
Hozzávalók: 80 dkg megtisztított alma, 25—30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2 tojás, 2—3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj.
Elkészítés: Az almákat megmossuk, nagy lyukú reszelőn megreszeljük, nem csavartam ki, összekeverjük a liszttel, sütőporral, cukorral és a tojásokkal. Lédúsabb almánál lehet, hogy kicsit több lisztet kell majd adagolni a masszához. Kavarjuk össze a hozzávalókat, kicsit nokedlitészta fazon, majd kanállal szaggassunk kisebb adagokat forró olajba. Mikor megpirult az almafánk mindkét oldala, csepegtessük le jól az olajtól, (egyáltalán nem szívta meg magát olajjal) és szedjük ki egy tálba őket, ahol majd meghintjük a fahéjas cukor keverékével. Tálaláskor én az isteni finom szilvalekváromból tettem mellé.

almafánk.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr35616707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Lobelin. 2013.11.06. 12:09:37

jujj, ilyet én is szoktam csinálni, szeressük-)))
süti beállítások módosítása