2013.09.06. 07:00 | Szerző: -Ani-

Gábor fiam egy félévvel ezelőtt vásároltatott velem bulgurt, kölest és hasonló "nyalánkságokat", ezeket kellett elküldenem neki. Finom, egészséges eledelek, és úgy gondoltam én is kipróbálom.

Bulgur

Török rizsnek is nevezik. A búzát hántolják, főzik, szárítják, majd összetörik – ez a bulgur. Saláták és zöldséges ételek kitűnő alapanyaga. Főzni nem kell, csak leönteni kétszeres mennyiségű forró vízzel, és harminc percig állni hagyni. Természetesen hamarább megpuhul, ha egy kicsit rásegítünk főzéssel. Minden bioboltban kapható. Készíthetünk belőle egy nagyon finom salátát a tabulit, ami mindössze annyiból áll, hogy a megpuhult bulgurhoz rengeteg petrezselymet keverünk, nyakon öntjük olívaolajjal és még egy kis friss paradicsommal is színesíthetjük.

tabuli-salata.jpg
Cukkinis, paradicsomos bulgur
az előbb leírtak szerint előkészítjük a 25dkg bulgurt, majd kb. 35dkg cukkinit vékonyan felkarikázzuk, kevés olívaolajon tapadásmentes serpenyőben aprított fokhagymával pirosra grillezzük. A sütés utolsó pillanatában hozzáadjuk a a kb. 5dkg felaprított aszalt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd hozzákeverjük a bulgurhoz, tetejét megszórhatjuk friss bazsalikommal, és pár szem friss paradicsomot szeletelhetünk rá.

cukkinis paris bulgur.jpg
Kókuszzsír
A kókuszzsír egyáltalán nem tartalmaz az egészségre káros transzzsírt. Ellenben kevesebb benne a kalória, mint más olajokban, és könnyebben emészthető, ezért emésztési problémákkal küszködő betegeknek kifejezetten ajánlott. Erősíti az immunrendszert, valamint vírus-, baktérium-, gomba és parazitaölő hatással bír. Bőrre kenve kiválóan helyettesíti a legdrágább kozmetikumokat. Megelőzi az idő előtti öregedést, és természetes védelmet nyújt az UV-sugarakkal szemben. Bizonyítottan serkenti az anyagcserét, javítja a pajzsmirigy működését, és megemeli az energiaszintet, melyek segítenek csökkenteni a nemkívánt zsírok felszívódását, miközben növeli az izomtömeget. Kiválóan alkalmas sebkezelésre is, védi a sérült területet a baktériumoktól és vírusoktól, felgyorsítja a gyógyulási folyamatot a zúzódásoknál. Hajpakolásként elősegíti a haj egészséges növekedését, és gyönyörű fényt ad neki. Használjuk sütéshez, főzéshez, de akár vaj vagy margarin helyett szendvicsek készítésénél.
 

kókuszzsír.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr915495551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása