2013.08.27. 15:57 | Szerző: -Ani-

Néhány mondatot írnék, és egy kis 'kép anyagot" szeretnék feltenni az augusztus elején Ausztriában töltött napokról....
Mivel hülyeség lett volna két kocsival menni, ezért reggelente Apcit bevittem a reptérre dolgozni, utána én bitoroltam az autóját, sürgős munkája révén csak késő délután tudott velünk lenni, Marcival ketten,"komótosan" csavarogtuk be a környéket.
Reggeli "csendélet" a hangárban...

2.JPG


Este hat után... felszálláshoz készülődve...

3.JPG
5.JPG
4.JPG
Este az étteremben vártuk a hatalmas wienersnitzelt. Tényleg óriásiak voltak a husik, 2db kb.25 cm-es egy tányéron, küszködött vele a "kétméteres" gyerekem rendesen, még jó, hogy csak salátát kért hozzá. :) Nagyon szép helyen van a családias vendéglő, ahol már nem először jártunk, tavaly Gáborral, Apcival csak külön-külön, és belül is gyönyörű.

Apci vajon mit mutat?...

14.JPG
Figyelemre méltó mennyezet. :)


15.JPG
Egy aranyos macskosz is csatlakozott hozzánk, annyira barátságos volt, ötször biztos "megjelölte" az autót, :) szerintem a kocsiba is beszállt volna ha invitáljuk. :)


16.JPG
17.JPG
18.JPG
Egyik nap elhatároztuk, hogy a közeli Ebelsberg-be megyünk. Linz-hez tartozik, a nagy múltú kastély, ami fegyver és katonai múzeum, hm... még talán Napóleon is járt benne... Nem derült ki, mindjárt elmesélem, hogy miért.

GPS navigáció és térkép hiányában, vagyis csak egy előző nap sebtiben kinyomtatott darabka birtokában vágtunk neki Ebelsberg "felfedezéséhez". Bőven bent jártam Linz belvárosában, mire kiderült rég elhagytuk, amikor már végképp lemondtam róla, végül megtaláltuk. Fura volt, mert a mi kocsinkon kívül senki másé nem állt a parkolóban.
Az 1809-ben elesett bécsi önkéntesek emlékére emelt szobor.


6.JPG
Marci még a kapun lévő nyitvatartási táblát is megszemlélte, majd nyugodtan bementünk.


7.JPG
8.JPG
Mielőtt az épületbe léptünk volna... néhány kattintás az udvaron..


9.JPG
Az épületben nem találtunk egy árva lelket sem....

Én szépen fotózgattam, Marci szinte kurjongatásokkal értékelte az elé tárulkozó katonai ruhákat, fegyvereket.

11.JPG
13.JPG
Nem sokáig tartott az örömünk...


12.JPG
10.JPG
Jött nagy dérrel-durral egy asszonyság, majd haragos tekintetét felváltotta a csodálkozás, és azt kérdezgette, hogy kerültünk be az épületbe. Majd elmagyarázta, hogy csak hétvégén látogatható a múzeum. Mi nagy elnézést kérések közepette, elköszöntünk, kint pedig jót nevettünk az egészen. Bár kicsit sajnáltuk, hogy nem tudtunk jobban körülnézni, de majd legközelebb. Jókat viccelődtünk és nevetgéltünk utána az autóban, mert eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lett volna ha: - bezárnak minket - nincs térerő és telefonálni sem tudunk stb.... :) St. Flórian-nál lekanyarodtunk, már jártunk itt, de nem számít mert egyszerűen csodálatos és szerintem még tucatszor meglátogatom az apátság és kolostor fantasztikus együttesét.. Majd innen folytatom....

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr655480487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása