2013.08.07. 22:20 | Szerző: -Ani-

A holnapból ma lett :)
Hm... hol is folytassam, talán Kapolccsal... Szóval idén is jártunk a Völgyben, szép volt, jó volt, drága volt. :)
Ej, tudom, hogy nem illik mindjárt lehúzni, és pont ebben az ínséges világban mindjárt az árakkal jövök...holott örüljünk, hogy sikerült ebben az évben is megrendezni.... Örülünk! De...
Nem is akarom tovább ragozni, jöjjön egy kép, ami magáért beszél...

56.JPG
Ok, nem mindenre jellemző.... viszont elég általános.... Most próbáltam jó politikusként félrebeszélni.... :) Folytassam? Én megtehetem, szerencsére... És aki nem? Ja, az ne jöjjön többet... Hoppá! A gyerkőc éhes, és ha éhes az itt iszonyú sokba került. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, és tudom, hogy a művészet oltárán... stb... de ilyen árakért nem porban... és most szigorúan a "vendéglátásról" beszélek. Mindegy, máskor is jövök, jövünk, legfeljebb teli hassal, és csak nézelődni. Minden kétszer annyiba került mint "rendesen" hétköznap a termelőnél, vagy az üzletekben, és most nem is az iparművészeti portékákat említem...

Ugye látszik a kis bádogbögre ára? Nem 253.- hanem 2.530.- Nos erről beszéltem... aztán még ott volt a méz, a szappan, finomságok, szépségek és óságok.... mind, mind drága pénzért....ha kicsit olcsóbban mérik, akkor talán tolongtak volna a vásárlók, nemcsak a nézelődők.

68.JPG
Tudom, tudom... mielőtt még szó érné a házat, nem ezért kell ide jönni, hanem a művészetért! Akkor most mondjam azt, hogy neves művész előadására, ami persze fizetős, odamegy az ember és a pénzéért kap egy "részeges előadást"....vagy befizetsz abba a bizonyos udvarba, ahol azt hiszed végre elvarázsol a nő csodálatos hangjával, úgy mint a hétköznapokon amikor csak letöltöd a gépeden, otthon a négy fal között, erre kapsz a pénzedért mindenféle marhaságot, "belőle" meg ép csak egy kis ízelítőt! Ne általánosítsunk, nem volt ez mindenhol így, de előfordult, és ez már épp elég hiba! Néhol kicsit elszaladtak a dolgok rossz irányba...ennek ellenére sok jót és szépet köszönhetünk évről-évre a szervezőknek. Csodálatos műsorok a Kaláka udvarban, rögtönzött koncertek a kocsmaudvaron és még sorolhatnám, nagyon szeretünk ide járni! Én most a "vásáros, kiállítós" részekkel foglalkozom inkább, rengeteget fotóztam...az Indára töltök fel képeket, ide megpróbálok olyanokat, amihez szeretnék néhány szót is fűzni...

Ez az élőszobor nagyon "tuti" volt... agyaggal vagy sárral kente be magát az illető, előtte a malacperselyt is érdemes szemügyre venni... cuppanós kézcsókokkal köszönte meg a pici lányoknak az adományt :)

32.JPG33.JPG
Imádom ezeket a porcelánvirágokat, olyan kedvesek és szépek!


39.JPG
Gyönyörűségesek, 9.000Ft-ba került egy darab... persze, hogy nem a medálok :)

43.JPG
Édi bögrék 1500Ft-ért... mindet hazavittem volna legszívesebben. :)


48.JPG
Levendulás lekvárok, szörpök... bizony itt is inkább négyjegyű számból állt mindennek az ára...


49.JPG
A bajusz design ide is elért.. :) - Csajok lehet, hogy jövőre nekünk is bajusz lesz a divat? :)


54.JPG
Ezt a "standot" tavaly is fotóztam.... 4.800Ft a levendulacsokros bábuk darabja... 350Ft egy "befőttesüveg csinosító"... Tipp: Használt ruha bolt, szép anyagot megvesz, otthon kimos, cikk-cakk ollóval, vagy varrógéppel egy kis "farkasfogas" díszítéssel temérdeket varázsolhatsz.

61.JPG
Nem tudom  kik voltak, állati jók voltak! Gyönyörűen zenéltek, énekeltek..

62.JPG
Váó! Manóudvar! Kedvencem! Herenden a múzeumban, a húszéves fennállásuk alkalmával kiállításuk van, megnézzük. Egyszer én is szeretnék egy manót...

63.JPG64.JPG
Édi-bédi tündi-bündi fa, csupa porcelán madárral, csengővel... Jaj imádom!

65.JPG71.JPG74.JPG73.JPG75.JPG
Halacskabalacska és néhány tavirózsa is porcelán...


77.JPG
Gombor József, a Kapolcson élő festőművész képeinek kiállítása. Kedvencünk, a művész is! :)


80.JPG
Egyszer nem csak manóm lesz, de Gombor kép is, az még előbb. :) Lassan már itthon a mi falaink is így festenek... mit egy kiállítóterem... nem baj, szeretem őket! :)


83.JPG82.JPG
Sül a sok finomság! Egyszer jól megpakoltuk a tányérainkat, kicsit ebből, kicsit abból, amikor fizetni kellett, hm már nem is esett annyira jól.... Ilyenkor jut eszembe a kabaré jelenet Márkus Lászlóval...  "Mi került ezen a fotelon...". :)


84.JPG
Marcus kajája készül éppen... lila hagymával, némi kis sonkával megszórva... fincsi 990Ft :)


97.JPG
Retro királyság... minden alku tárgya... megvehető....Váó! :)


89.JPG90.JPG91.JPG92.JPG95.JPG
Ezeket a bőröndöket mind kirámoltam volna... a bőrönd nem érdekes.... bár elücsörögni rajta Köröndön, a "feketeszín bőröndön"...de hagyjuk azt inkább Bőrönd Ödönnek :)


94.JPG93.JPG
Elmés megoldás, főleg azoknak, akik tudják, hogy Rómában a Trevi-kútba pénzt dobni szokás..a monda szerint, aki bedob egy pénzérmét, az még biztosan visszatér Rómába, az "örök városba", itt gondolom az a cél, hogy Kapolcsra. A mondának több változata is él: két kútba dobott pénzérme szerencsét hoz a házastárskeresésben, míg három érme segít a válásban. Na na... ez sem elvetendő, csak elvetemült gondolat. :) Egy vagy három érmét kell a jobb kézzel, a bal vállon át a vízbe dobni szerencsehozó gyanánt. Naponta kb. 3000 eurónak megfelelő pénzérmét dobnak a kútba, majd éjjel összegyűjtik és a római rászorulók megsegítésére fordítják. Azt hiszem nem ártana hazánkban is megyeszékhelyenként egy-egy ilyen kutat felállítani! No, de térjünk vissza a Völgybe...


106.jpg
Bitang jó zenét játszott a pasi... sajnos nem tudom a nevét, hallgatnám reggeltől-reggelig... és a "kísérő" a sarokban, egy ötliteres üveggel és dobbal ügyködött.. :)

98.JPG
Régi kedves barátaink is itt voltak, Stefan, Petra és a családjuk a Circo Solunával. Írtam már róluk, jó barátok, itt ismertük meg őket a faluban, majd Tamásék teleltették őket a reptéren stb. Sajnos nem engedtek még engem sem fotózni.... vagyis a netre feltenni képeket, valami rossz történt velük... de a régi bejegyzések, újságcikkek használhatók..esetleg még annyit róluk, hogy a közeljövőben a Káli-medencében lesznek. Bűbájos szeretni való emberek, eredeti, jó humorú és emberséget oktató előadásaikkal. Aki csak teheti, "zarándokoljon" el utánuk és nézze meg őket. Meleg szívvel ajánlom. :)
Itt a régi bejegyzés... avagy a címkefelhőbe oldalt... kikeresitek bizti bejön még egy pár írásom róluk.. :)

100.JPG108.JPG
Több képet az Indán, látogassatok el oda és nézzétek meg a fotóimat.




A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr475448650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Lobelin. 2013.08.18. 12:16:18

szerintem a Völgy már nem igazán arról szól, amiért anno életre hívták...
süti beállítások módosítása