2013.05.01. 17:18 | Szerző: -Ani-

Egészségesen élni… hm nem is tudom, hogy ebben a XXI. században ezt mennyire lehet megvalósítani, hisz lehet azt mondani, hogy akaratunkon kívül is annyi káros dolgot fogyasztunk, belélegzünk stb. Mindenben van valami, és egyszerűen nem „hajthat” állandóan az ember, hogy mindezektől teljesen megkímélje magát. Tehet apró lépéseket, és bizony attól függ hol él, mik azok a lépések, amik elérhetőek a számára, a többi pedig sajnos anyagi feltételeken is alapul. Lehet okoskodni, elővenni a nagyik receptjeit, könyveket böngészni, kirándulások alkalmával növényeket gyűjteni. Kiskertben, balkonládában ültetgetni a bio zöldségek kedvéért, ezek azok a kis lépések…. Még ezek sem biztos, hogy szavatolják a száz évet, de ha igyekszünk vigyázni magunkra, megelőzünk, akkor kicsit biztosabb az elkövetkező „akármennyi” jobb minőségben való leélése. Minden számít, a kívül, a belül, értem ezen a lelki táplálékokat is! Találtam egy fokhagymás egészségmegőrző receptet, megosztom veletek. Nem mindenki tudja megenni, én például elalszom tőle…. Talán a vérnyomás… nem tudom. Inkább kapszulában, olaj formájában fogyasztom, majd most kipróbálom ezt a „szeszkás” receptet…
A fokhagyma eredendően szagtalan, markáns illatát nyomás, vágás, rágás hatására az allicin nevű anyag hozza létre. Az allicin erős, antibiotikum, számos baktérium, vírus, parazita szaporodását gátolja. A fokhagyma levét a világháborúban is alkalmazták, sebesültek ápolására. Rengeteg nyomelem, és ásványi anyag található benne.. (jód, kalcium, kálium, magnézium, foszfor, vas, kovasav, cink, mangán, szelén) Részt vesz az inzulintermelés és vérnyomás szabályozásában, segít megelőzni a trombózis kialakulását, csökkenti a koleszterin szintet, az érelmeszesedés veszélyét, és erősíti az immunrendszert. Van egy jó kis tinktúra, ami a betegségek megelőzésére nagyon jó, ha az ember nem akar annyi fokhagymát enni:
A 40dkg hámozott és összetört fokhagymát, 1l tömény alkoholban két hétig, sötét, hűvös helyen, lezárt üvegben érleljük. Majd leszűrjük, és további egy hétig pihentetjük. Napi 3x10-15 cseppet kell belőle fogyasztani.

A reggeli második kávém iszogatása közben újságokat olvasgattam, és leesett az állam, amikor ezeket a sorokat olvastam:
”Tíz ország 500 ezer lakosának étkezési szokásait elemezve megállapították, hogy a virsli, a szalonna, a szalámi félék és egyéb feldolgozott húskészítmények fogyasztása, illetve az idő előtti halálozás között valóban lehetnek ok-okozati összefüggések.” Hm.. de jó, hogy én ilyenekkel nem élek, vagy csak nagyon ritkán, picurkát, ha eszem.
Nekem sosem volt magas a koleszterinszintem, de legalább öt éve ezt az Omega-3-at szedem, napi egy kapszulát este. Apcinak voltak problémái, nem engedtem a "csúnya májkárosító kutyagumit" beszedni, amit felírtak neki, hanem ezt kezdte el szedni, azóta rendben van. Most Anyikát beszéltem rá, már ő is elkezdte, remélem jót tesz neki. :)
omega3.jpgNéhanapján ilyen vacsival szoktam kiváltani az Omega-3-at kagylóval, vagy bármilyen tengergyümölcsével, vasat pedig jófajta vörösborral. No, az a kis kifli ott nem kéne....
vacsorám_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr885259901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kéttojásos 2013.05.01. 19:25:17

kagylót csak úgy natúr??? Maradjon csak az a kifli :))
süti beállítások módosítása