2013.03.06. 21:12 | Szerző: -Ani-

A média iszonyú, hogy mennyi rossz hírrel bombáz minket nap, mint nap. Viszont én ma egy csodálatos dologról olvastam. A világ leggazdagabb embereinek adakozó kedvéről szólt a cikk, ami bizony szerencsére nem csillapszik, hanem egyre nő. A nagyvonalú gazdagok mind többen éreznek késztetést, hogy egy nagylelkű klubhoz csatlakozzanak. Warren Buffett és Bill Gates nevéhez fűződik a 2010-ben alapított The Giving Pledge elnevezésű jótékonyságú kezdeményezés, aminek résztvevői vállalják, hogy vagyonuknak legalább a felét karitatív célokra ajánlják fel. Itt megnézhetitek a legutóbbi aláírók névsorát: "A jók fogadalma"
Ilyenkor „röhög” a lelkem olyan boldog vagyok! Igen! Ezt kéne minden gazdag embernek tennie, áldozni egy kicsit a vagyonából, hogy jobbá, szebbé, vagy éppen élhetőbbé váljon a világ. Legutóbb például Azim Premji indiai milliárdos csatlakozott, aki 2,3 milliárd dollár értékű részvényt ruházott át egy nevét viselő alapítványra, iskolákat épít, és tanárokat képez egész Indiában. Premjivel egy időben tizenegy új taggal bővült a társulat, köztük Vlagyimir Potanyin orosz nikkel- és médiamágnás, Hasso Platner, a SAP német szofverkonszern társalapítója, ők azért érdekesek, mert most először engedett bebocsátást a szervezet olyan gazdagoknak, akik nem az Egyesült Államokban élnek. „Jelenleg kilenc ország 105 milliárdosa áldozhatja vagyonának egy jelentős részét nemes ügyekre a The Giving Pledge kötelékében.” Ugye milyen jó volt ezt olvasni? :)

heart and.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr415120511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása