2012.12.31. 00:15 | Szerző: -Ani-

hogy mit nem szabad tenni és enni az Új Év első napján!
Babonás vagyok, persze csak a józan ész határáig. Van amiben évek óta hiszek, vagyis az idősebbektől hallottam, és amíg fiatal voltam nem igazán érdekelt, de mostanság azon kapom magam, hogy bizony odafigyelek. Szilveszter napján lázasan takarítok, vasalok, mert a Dédi azt mondta:
- Pannyi sose hagyj munkát újévre, mert amit meghagysz abból lesz a legtöbb az újesztendőben! De azóta azt is hallottam, hogy azért nem maradhat kiteregetett, száradó ruha, mert az halált jelent a családban. Hm..
- Legyen pénz a zsebben! Ezzel egész évre megalapozhatod az anyagi jóléted. :)
- Piros fehérnemű, teljesen piros! A pároknak boldog kapcsolatot jelent, az egyedülállóknak biztos párt hoz. Na, ez újdonság, nemrég leltem rá. Kipróbálom! :)
- Egy vadonatúj ruhanemű, hogy egész évben teljen újra. Majd nézek valamit a szekrényben.
- Az asztalon ne legyen étel ami szárnyasból készült, mert elkaparja a szerencsét.
- Halat se készíts szilvesztere sem, mert elúszik a szerencse. Óvatosan a hallal, mivel folyó menti vidékeken - ezek szerint Budapesten, vagy Szegeden is - szerencsét hoz (ahány pikkely, annyi pénz), máshol viszont baljós állat, hiszen vele elúszik a háziak szerencséje.
- Ami viszont kötelező a lencse, együnk sok lencsét, és így az év során soha nem ürül ki a pénztárcánk. A lencsét egyes vidékeken babbal, vagy más szemes terménnyel helyettesítik. A malac (előre túr az orrával), és virsli…. az nem tudom miért, de természetesen nem baromfi virsli! Hogy legyen sok virslink a jövő évben! :)
- Éjfélkor eloltani a villanyt, majd pár másodperc  múltán felkapcsolni, fénnyel érkezzen az Új Év.
- Férfi köszöntsön fel elsőnek, mert ők szerencsét hoznak!
- Ne faljunk fel mindent szilveszterkor, és akkor az újesztendőben sem fogunk semmiben hiányt szenvedni. Tehát, hagyj ételt a hűtőben, és a kamrában.
- Vágjunk fel egész kenyeret is, hogy mindig legyen a családnak kenyere.
- Semmit ne vigyünk ki a házból! A hagyomány szerint "elszáll a tehén haszna", ám ha nincs tehetnünk, akkor is "elszáll a hasznunk". Tehát ezen a napon nem szabad sem kölcsönadni, sem kölcsönvenni semmit.
- Ne veszekedjünk! Újév első napján igyekezzünk tartózkodni a veszekedéstől, házi viszálykodástól, mert különben az egész évet veszekedéssel fogjuk tölteni.
- Kora reggel mosakodjunk friss vízben, hogy egészségesek maradjunk.
- Ha tehetjük, ezen a napon ne hívjunk orvost, és ne is menjünk orvoshoz, mert akkor betegséggel töltjük majd a következő évet. Az alkeszoknak, akik a „detox-ban” ébrednek ezért egy mókuskerék a sorsuk. Jan. 1-től a detoxikálókat is megszüntetik. Frankó lesz a „normális betegeknek” részeg, vagy „belőtt, betépett” fazonokkal egy kórteremben lábadozni.
- A szemét ma jó helyen van, ott, ahol van. Tilos kivinni a szemetet, mert kidobjuk vele a szerencsénket!
- Szerencsét hoz, ha megtöltjük az összes félig teli/üres konyhai tartónkat. (kávétartó, cukortartó, sótartó, borstartó, lisztes edény, zsíros bödön, stb...) Ha ezek teli vannak, egész évben bőséget élünk, de ha üresek, vagy alig van bennük, akkor szükséget szenvedünk ezekben a dolgokban.
- A szerelmesek, házasulandók külön figyeltek, hogy a mézes bödön teli legyen, illetve, hogy legyen méz a háznál, ugyanis ha a szerelmesek megkenik ajkukat mézzel, és éjfélkor úgy váltanak csókot, akkor édes és hosszú lesz a szerelmük, házasságuk. Egyes vidékeken a gyermekek száját is mézzel kenték meg ezen a napon, hogy édes beszédű, kedves emberré váljon.

Mindenkinek jó bulizást kívánok!
buek.gifBoldogot majd éjfél után egy új bejegyzésben! :)


 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr754988528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása