2012.12.04. 00:20 | Szerző: -Ani-

Isteni címet sikerült adnom, ugye? :) Mindig az a hülye cím... a bejegyzésnek címet adni. Hát most adtam! :)
Szeretem a "netmentes" hétvégéket..... No, azért bele-bele nézek Marci szobájában a nagy gépen, de tényleg csak rövid percekre. Eleget ülök hét közben a gép előtt, hétvégén együtt a kis családom, az sokkal érdekesebb.
:)
Marci hosszú "anyafülrágással" tette még színesebbé a szombatot: "ígérem jól tanulok", "holnaptól segítek itthon", "beszélj apával", "ebben az évben már nem megyek sehová" stb.... csak had menjek el. Hű de fárasztó tud lenni! Elvittem szombaton este Sárvárra, bulizni, az osztálytársának a szülinapja alkalmából végigjárták a kölykök az összes szórakozóhelyet. Képtelenség kivédeni, be nem zárhatom.... egész éjjel nem aludtunk, Tamás hajnal háromkor ment érte. Minden rendben volt, kicsit bagószagú, de józan volt a csemete. Azért jó, hogy ritkán van ilyen hétvége, kipurcannánk tőle teljesen. Készült "hétvégi süti" is, almás pitét sütöttem...

almáspite.jpg
Múlt héten falugyűlés volt, szennyvízcsatorna ügyben. Pár évvel ezelőtt is volt, kevesen szavazták meg, akkor mi is megszavaztuk, de most rájöttünk, hogy nem sok értelme van. Pedig mi "elég zöldek vagyunk"! Rengeteg az idős ember, sok a "szegény ember", nincs értelme a mai szűkös esztendőkben belehajszolni a népet efféle kiadásokba, de az államnak a hozzájárulását sem erre kéne felhasználnia. (a falu lakosságának száma 2009-ben: 243 fő) Mindenesetre úgy néz ki, megvan a többség, csak nem mérlegelték, hogy kiknek az aláírásával.... nem akarok belefolyni, nincs értelme, még sértésnek veszik valakik. Ausztria azért tart ott ahol, mert nem fejlesztettek ilyen "fejetlenül", mint nálunk. Nincs minden faluban gáz, csatorna stb. mégis megvannak, környezettudatosan és jól élnek. Én tuti, hogy egyelőre nem csatornáznék, de minden hónapban köteleznék mindenkit a SEPTIFOS /kattints rá/ használatára (mi évek óta használjuk), és a szennyvíz elszállítását is ellenőrizném. Sokkal olcsóbb lenne ez a háztartásoknak. Munkanélküli, kiskeresetű, kisnyugdíjas embereket még ezzel is sújtani.... Mindegy nem akarom én a blogon osztani az észt, csak szerényen megjegyzem nekem egészen más a véleményem, mint errefelé szokás. :)

gondolkodó.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr34946268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása