2012.11.26. 20:17 | Szerző: -Ani-

Fekszem az ágyban nézek ki az ablakon, szomszéd tető, villanykábel, fák teteje és a szürkéskék ég. Fáj a torkom, tüsszögök, nehéz a fejem, szédülök, hányingerem van, fogalmam sincs, hogy mi a ménkű bújt belém. Remélem csak Marci múlt heti náthájából kaptam egy pici „ízelítőt”, és semmi köze az „új influenza” vírushoz. Eszembe jutott egy sok-sok évvel ezelőtti kép, amikor a mumpszból már egy kicsit kigyógyulóban voltam, és már feltudtam kelni. Anyukám délben elment dolgozni, gyorsan kimásztam a kiságyamból és felálltam a belső ablakpárkányra. Hatalmas, csináltatott ablak volt, nem afféle „tüzépes”, akkor még nem készült hozzá zsalugáter, csak később, belső spalettája volt, amibe kapaszkodtam. Az ablak a kertre nézett de állva rá lehetett látni a 70-es balatoni útra, amit ezen a részen Fehérvári útnak hívtak, néztem és vártam, hogy mikor suhan el anya „félegyes” busza. Körülöttem ott volt néhány mesekönyv, tea, tányéron ennivaló, színes ceruzák és füzetek, no meg a nagy csönd, és az ablak, az én mozim. Ott álltam fél délután, lestem a szomszédokat, álmodozva a szép felhőket, fákat, egy nagy jegenyefa teteje még az ágyból is látható volt, nézegettem a rászálló madarakat, és nagyon érdekesek voltak a kertben óvatosan sompolygó szomszédoló macskák. Rengeteget voltam egyedül, nem is értem a szomszédokat, csak Karola néni látogatott meg mindig aggódva, finomságot rejtő szalvétával letakart kistányérral a kezében. Én nem tudnék olyan önző lenni, mint akkor a többi szomszéd néni és bácsi, ha itt a szomszédban tudnám, hogy beteg gyerek van egyedül, nem is kell betegnek lennie, csak egyedül, tuti, hogy megnézném, mesélnék neki, áthívnám, vinnék neki ennivalót. Hát ennyit a felnőtt emberekről. Mert akkor is mindenki sietett, mindenki dolgozott, senkinek, vagy legalább is kevés embernek volt ideje jó szomszédnak lenni, és figyelni a másik emberre. Amikor így megrohannak az emlékek, elszorul a szívem….. Szeretnék visszarepülni az időben, karomba kapni azt a kislányt, magamhoz szorítani kis flanel pizsamás testét, befektetni őt az ágyba, betakargatni, megsimogatni láztól kipirult arcocskáját, és mesélni neki sok, sok mesét…..

beteg kislány.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr1004927037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chanson 2012.11.26. 21:56:07

Jobbulást!
Nekem is ilyen volt, nálam három napig tartott...

-Ani- 2012.11.26. 22:28:44

@chanson: Köszi! Nahát pont akkor jártam nálad, és olvastalak, amikor itt voltál nálam! :D telepátia! :)

Törzsvendég:-) 2012.11.27. 20:20:55

Megható volt a történeted.Apropó utólag is köszi a blogodat:),no hogy miért?Hát azért mert a te blogodon keresztül jutottam el (laucica majd a )a kacatéria blogba ott meg játszottam és nyertem:).
chezmdmselle.blogspot.fr/p/egyesult-takaro-rovat.html
Az angyalkás meg a kámeás az enyém:).

-Ani- 2012.11.27. 21:28:47

@Törzsvendég:-): Én köszönöm, hogy évek óta hűséges olvasóm vagy! :) Megnéztem! Gyönyörű! Hogy te milyen ügyes vagy! Nekem is a te munkád tetszett a legjobban.... olyan Andi világa :) gratulálok, nagy ölelés, puszi!
süti beállítások módosítása