2012.10.17. 22:16 | Szerző: -Ani-

Megint egy élmény, egy mese a hajnali filmnézésből….
Gyönyör, megindító, egy tényleg szívhez szóló történet a Szívből jövő zene című film, ami 2010-ben megkapta a legjobb rövid dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat. Prudence Mabhena története, vagyis ő a film főszereplője, aki arthrogryposis betegséggel jött a világra, és Zimbabwében él. Ott ahol a fogyatékos gyermekek születését a mai napig misztikum övezi, boszorkányság következményének tartják. Prudence arcán könnyek peregnek amikor mesél gyermekkori emlékeiről, arról, hogy meghalt édesanyja és mostoha nevelte egy darabig. A mostoha néha egésznapi könyörgés ellenére sem volt hajlandó őt kivinni a WC-re. Apjának hiába panaszkodott a gyermek sírva, mindenfelé süket fülekre talált. Reggel kiültették a mangófa alá, és ott ült naphosszat, itt töltötte a szárnyaszegett angyalka élete első éveinek nagy részét. Majd beadták őt egy sérült gyermekekkel foglalkozó intézetbe, ahol barátokra talált, és kiderült, hogy egy csodálatos kincset rejteget magában ez a pici sérült emberke, gyönyörű hangja van. Fantasztikus közösségi emberke vált belőle, összefogta a többi hozzá hasonló, a zenére fogékony, tehetséges gyerekeket, és együtt zenéltek, zenélnek a mai napig. Ők a Liyana együttes. Hírük hamar szárnyra kapott, és fogyatékosságuk ellenére elfogadta őket az egész világ. Dalaik szeretettel töltik be mindenki szívét, aki hallgatja őket, és reményt sugároznak a sorstársaik felé. Ha van rá lehetőségetek nézzétek meg a filmet, de a YouTube-on is találtok Prudence-től külön, és a kis együttestől dalokat, róluk film részleteket.   





A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr934855252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chanson 2012.10.18. 23:51:17

Még nem láttam a filmet, sőt nem is hallottam róla.
Ismeretlenül is kedvelem, még inkább tisztelem az ilyen embereket... Mindig csodálattal tölt el, ha róluk látok, olvasok valamit.
Mindenképp meg fogom nézni a filmet. Köszönet az infóért! :-)

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2012.10.21. 07:44:52

Ani, elindult az új férfimagazinom a Férfiak Lapja.
kérlek, nézz bele, és ha jónak tartod, tedd ki a linkjét! Köszönöm
Zoli
www.ferfiaklapja.hu

-Ani- 2012.10.21. 17:35:35

@zoltan1: Meglesz! Örülök! :)
süti beállítások módosítása