2012.09.25. 07:00 | Szerző: -Ani-

Szombaton a Sárvár mellett fekvő településen Sótonyban voltunk almát szedni. Száz kiló gyönyörű, ám a szárazságtól kicsit apró almát szedtünk Apcival és Marcival. Fincsi az alma és csak 100Ft/kg-ba került. Utána kirándultunk egy picurkát. Gyönyörű szép Magyarország, és a közelünkben is csodálatos helyek vannak. Készítettem néhány fotót...
kiránd1.jpg

kiránd2.jpg
"Csákánydoroszlótól a Rába átvált a völgy bal oldalára, míg a völgy jobb oldalán a Csörnöc-Herpenyő ered. Ez a vízfolyás valójában a Rába egykori fattyúága, ami a völgy mélyvonalán kíséri a Rábát Sárvárig. Nagyobb áradások idején a Rába vize kilép a medréből és a vízfelesleg egy része a Csörnöc-Herpenyőn át folyik le."
kiránd3.jpg
A Csörnöc-Herpenyő patak Vas megye legszebb és őshonos élővilágát tekintve leggazdagabb vízfolyása volt a múlt század 60-as évéig....
kiránd4.jpg
Ezek a hatalmas kövek... tiszta tengerparti fíling ... :)
kiránd5.jpg
kiránd6.jpg
kiránd7.jpg
A felső folyáson Csörnöcnek, míg az alsó részen Herpenyőnek hívja a köznyelv...
kiránd8.jpg
Olyan gyönyörű!!!
kiránd9.jpg
"A Csörnöc-Herpenyő patak revitalizációja hosszú távon hozzájárulhat a Rába vízminőségének a javításához, hiszen a patak egyfajta biológiai szűrőként működik, a Rábából kivett víz pedig a Csörnöc-Herpenyőn keresztül megtisztulva Sótonynál ismét a folyóba ömlik."
kiránd10.jpg
Álom szép tisztások.....
kiránd11.jpg
Nyár vége, ráadásul nagy szárazság volt, és mégis minden üdén zöld...
kiránd12.jpg
kiránd18.jpg
kiránd14.jpg
kiránd15.jpg
Őszike te szép! Arany János kései versciklusának címadó költeménye tette közismertté őszike szavunkat, mely az őszi virággal együtt az őszi kikerics...Cholchicum autumnale
kiránd16.jpg
Régi népi elnevezése, az ebvirág. Külsőre megnyerő szépség, de méreg folyik az ereiben. Érdekesség: nevének előtagját az ókori Colchis városkáról kapta, mely a méregkeverők paradicsoma volt abban az időben. "Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy hatóanyaga megállítja a sejtmagosztódást, így a szövettenyészetekben megszünteti a rákos daganatok növekedését. Nagy-Britanniában megkezdődtek az őszi kikerics felhasználásával készült gyógyszerek klinikai próbái."
kiránd17.jpg
Persze, hogy most sem jöttem haza kavicsok nélkül.... van amikor a táskám is teli van velük... tervbe vettem, hogy majd egyszer kipingálom őket. :)
kiránd19.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr144800751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Lobelin. 2012.09.25. 07:43:46

Nagyon klassz helyen jártatok!:) Annyi szép hely van itthon is, mégis milyen sokan külföldre vágynak, minél messzebb...

.Lobelin. 2012.09.25. 07:44:31

lemaradt: azokkal a kavicsokkal tudnék mit kezdeni:)

ildsisy 2012.09.25. 08:18:16

Szépek a képek! Megint szép helyen jártál!!! :)

-Ani- 2012.09.25. 12:56:41

@.Lobelin.: Bizony, nagyon szép helyek vannak itthon is. A kavicsokkal egyszer csodát fogok művelni..... majd télen. :)
@ildsisy: Köszi! Kicsit néha cserélhetnénk... Te bejárnád itt ezeket a helyeket, én pedig a jó öreg Budapestet és környékét... honvágy... :)
süti beállítások módosítása