2012.08.25. 21:46 | Szerző: -Ani-

Nem, nem káromkodtam, hanem egy újságcikkben olvastam róla. Én eddig erről semmit sem tudtam, nem tudom ti, hogy vagytok vele, de hallottam a torinói lepelről, filmekben, regények oldalain feltűnik a Szent Grál, keresztény hívő lévén most találkoztam ezzel a témával először.

"De nem csak azok a tárgyak - a kehely, melyből az utolsó vacsorán ivott, a dárda, amit a kereszten lévő testbe döftek - maradtak fenn a hívek szerint, hanem testének több része is. Például a könnyei, a tejfoga, a köldök zsinórja, a fitymája. Ezeket az egyház sohasem hitelesítette, ettől függetlenül a hívek hosszú ideig tisztelték. Különösen igaz ez a fitymájára, amelyet a zsidó előírások szerint a születése után nyolc nappal, körülmetélésekor távolítottak el róla. Első említése Nagy Károly idejéből származik, amikor a császár a pápának ajándékozta az ereklyét, amit aztán Rómában őriztek. Az ereklye azonban Róma kifosztásakor, 1527-ben eltűnt. Ettől kezdve számos történet fűződik hozzá, kezdve a misztikus Sziénai Szent Katalinról, aki látomásában frigyre lépett a gyermek Jézussal, s akitől jegygyűrűként a bőrdarabot kapta ajándékba. Más teológus szerint a bőrdarabka Jézussal együtt a mennybe emelkedett, és ma a Szaturnusz gyűrűjeként láthatjuk  viszont. Az egyháznak egyre kínosabbá váltak ezek a történetek, ezért a kultuszt betiltotta, a körülmetélés január elsejei ünnepét pedig eltörölte. Ennek ellenére egy Rómához közeli olasz faluban még a múlt század második felében is körmenetben ünnepelték - egészen 1983-ig, amikor is nyoma veszett a Szent Fitymának."

Köszönöm Hardi Péternek ezt a remek cikket, remélem nem ver meg érte a Jóisten, de végig könnyeztem a nevetéstől!
Fitymával eljegyezni valakit, nem semmi! Szaturnusz gyűrű?! No, csillagászok felköthetitek az alsótokat! :)

/forrás: Szabad Föld/

saturnus.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr674731878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2012.08.28. 17:45:34

van egy pár észrevételem:
1. Sziénai Szent Katalin milyen nő lehetett, ha engedte, hogy egy fitymával eljegyezzék
2. ha a szaturnusz gyűrűje a fityma, akkor mekkora lehetett a szent bré?
3. ha a felső kettő igaz, mekkora ujja volt a Katikának?????????
Jézus egy állat volt, ez már biztos...

-Ani- 2012.08.28. 19:03:52

@csacse: Ezek a kérdések majdnem ugyanígy bennem is megfogalmazódtak.... Most viszont meghaltam a röhögéstől miután elolvastam a kommentedet. :D Köszi, puszi! :D

levyntgard.com · http://levyntgard.com 2013.10.30. 09:29:25

Hát számomra ez a legszentebb erotikus történet, tetszik!

-Ani- 2013.10.30. 19:17:26

@levyntgard.com: Örülök, hogy tetszett! :)
süti beállítások módosítása