2012.04.20. 07:00 | Szerző: -Ani-

"Az amerikai kutató, híradós Dan Abrams könyvéből kiderül, hogy a nők:
- jobb autóvezetők
- jobb rendőrök
- jobbak a videojátékokban
- jobb a humorérzékük, sőt:
- gyorsabban öltözködnek, mint a férfiak!
És a kegyelemdöfés az erősebb(?) nemnek: még a sörkóstolásban is jobbnak bizonyultak!

Dan Abramsot egy cikkével kapcsolatos kutatómunka szembesítette a meglepő adatokkal. Férfi lévén annyira megdöbbent, hogy elhatározta: beleássa magát a témába. Többéves kutatómunkájának eredményét a Hanyatló férfinem című könyvében tárta a világ elé.

Tény, hogy a nők tovább élnek, és szívósabbak. Azt is tudtuk, hogy milyen erényeket csillogtatnak a munkában: könnyebben és hatékonyabban működnek együtt, jobban kommunikálnak, egyszerre több dologra is tudnak figyelni. De az már tényleg meglepő, hogy a nők fájdalomtűrése annak ellenére jobb, mint a férfiaké, hogy az egy négyzetcentiméterre eső idegrostjaik száma magasabb, vagyis érzékenyebbnek kéne lenniük! A nők életük során jóval több és intenzívebb fájdalmat élnek meg (elég, ha csak a szülésre gondolunk) - és ez megedzi őket. Vagyis igazolódik az a mondás:
"Amibe nem halsz bele, attól erősebb leszel".

A sörkóstolási képesség sem légből kapott: bizonyítékok vannak rá, hogy a nőknek lényegesen jobb a szaglása, márpedig a kifinomult érzékelés ezen alapszik.

De ne legyünk elfogultak: vannak dolgok, amiben egyértelműen a férfiak jobbak. Abrams szerint ügyesebben parkolnak, jobban eligazodnak a térképen, jobban megtudják becsülni a távolságot, és - kitartóbban diétáznak...."

/Forrás: Nők lapja/


A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr233512285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egybaranyai 2012.04.21. 05:00:11

Sokszor szeretnék pasi lenni,de ahogy elnézem ezt a cipőt,hát meginogtam :D Elfogadnám a csukát :)

-Ani- 2012.04.22. 15:16:50

@egybaranyai: Nekem is nagyon tetszik! :))

egybaranyai 2012.04.22. 15:27:47

@-Ani-: Húzzuk le a lábáról :D

jenever 2012.04.24. 07:36:41

Megállni sem tudnék egy ilyen cipőben... :)))

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2012.04.26. 14:27:21

Eléggé feminista, férfiszapulónak tűnt ez a cikk (nem te, Ani, a cikk. :)) de azért a végére benyomtak egy kis: "nem gondoltuk ám teljesen komolyan!"-t. Még szerencse.

-Ani- 2012.04.26. 19:21:56

@zoltan1: Zoltán, hova gondolsz?! Ismersz, nem vagyok egy "vérengző" feminista..... viszont, ami igaz és felméréssel alátámasztott, azzal nem vitatkozom. :D Puszi
süti beállítások módosítása