2012.04.16. 07:00 | Szerző: -Ani-

Nálunk, Magyarországon, ha megfázik valaki, barátai rögtön a „kalapkúrát” ajánlgatják. Ha rosszul vagy, kikészülsz idegileg, ha szúr a szíved, ha menstruálsz, ha gyászolsz és bánat bánt, máris öntik a kupica konyakot vagy pálinkát. Anno az első férjemnek is azt javasolta az infarktusa után a szívspecialista doki, hogyha érzi a szorítást, igyon meg egy kupica konyakot. Bizony más országok is élnek a szeszka gyógyító hatásával. Például az oroszoknál az első számú orvosság a vodka. Megfázás esetén azonnal legurítanak egy kupicával, de előtte mézet, és borsot adnak hozzá. Akárcsak a mi pálinkánk ez is remek baktériumölő, és légút tisztító. Ha ízületi fájdalomról van szó, vodka és orgonavirág keverékkel dörzsölik be a fájó részeket. Annak idején dédnagyanyám Diana sósborszesszel tette ugyanezt. És persze kinek mije van, arra esküszik, Jamaicában is a helyi italra, a fehérrumra. Ez a nádcukorból készült 70%-os alkohol külsőleg, bedörzsölve remek gyógyír az ízületi fájdalmak enyhítésére.
Múltkor Sárváron bámészkodva nem győztem csodálkozni, hogy nálunk mennyi a beteg ember!? Már délelőtt ott ülnek a vendéglők, presszók teraszán és gyógykezelik magukat…. Nem a bedörzsöléses módszerrel. :)


Mintha kicsit fájna.... itt is.... ott is.... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr74370366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2012.04.17. 14:11:46

Valamikor a 90 éves nagymamám sósborszesszel dörzsölgette magát, ha fájtak a csontjai. Később én is kipróbáltam, de csak hűsített, semmi más. Majd reumás kenőcsökre is szükségem volt, egyszer egy segített, később az sem, majd másfélék egyáltalán.(pénz kidobás volt az egész, évekig...) Ha az ember lehörpint valamilyen alkoholt, az is csak ideiglenesen segít... tehát: marad a sok úszás, mozgás, egészség megőrzés... ha már nem késő, és alkalom van sportolni... :)
süti beállítások módosítása