2012.03.09. 08:55 | Szerző: -Ani-

Pár héttel ezelőtt a postaládámban találtam egy szórólapot, mindenki kapott. Ingyenes szűrővizsgálatra invitáltak, ami „Medibusz” néven jön házhoz. Válaszlapot postafordultával vissza kellett küldeni, a telefonszám megadásával, és megjelölni hány személy kíván részt venni a családból ezen a vizsgálaton. A lapon feltüntették, hogy milyen szűrést végeznek, az összes belső szervünkre kiterjedő állapot felmérés, cukor, vérnyomás stb.
Szerintem mindenki jelentkezett, aki csak megkapta, ismervén az egészségügyben ma uralkodó helyzetet, ez fantasztikus jó dolognak hangzott. Múlt hét elején jött is a telefon, és megérkezett a busz. Anya kérte, hogy vizsgáljanak minket egy időpontban, szeretné, ha én is ott lennék. Egy „átnevezett mentőautóba” kellett beszállni, két nyájas hölgy fogadott, akik rögtön faggatózni kezdtek az egészségi állapotunkról. Anya, mint általában az idős asszonyok nagy bizalommal fordult hozzájuk, és rögtön elkezdett mesélni (úgy kellett lelőni), sőt még az utolsó vérvizsgálati leleteit is elhozta. Én már másképp kezeltem a helyzetet. Míg ők Anyát hallgatták, én nyugodtan mondhatom, hogy különleges empátiás készségemmel gyors vizit alá vetettem őket. Hm… Nem igazán tetszett, amit láttam, hallottam, az apróbb összenézések, a pénzsóvár tekintet, a ravaszdi nyájas modor. Hááát, majdnem „kiszálltam a buliból”. Megmérték a vérnyomásunkat, majd megszúrták az ujjunkat, ezzel megvolt a rögtönzött cukorvizsgálat. Mindkettőnk vérnyomása tökéletes volt, a cukor nálam egy kicsit magas értéket mutatott, de nem aggódom, félévente kell vérvételre járnom a pajzsmirigy műtétem óta, mindig jók az eredmények, ráadásul „szőlőcukorfüggő” vagyok, és mivel már benne jártunk jócskán a délutánban ettem is előtte néhány szemet, ez megnyomhatta az értéket.  No, nem is ez a lényeg, hanem ami ezután következett. Az ingyen szűrés az előbb említett két vizsgálatban ki is merült. Természetgyógyászatban mondhatni jártas vagyok, rögtön felismertem az asztalon lévő laptopban a biorezonanciás, vagy elektroakupunktúrás műszert, erről nem mondtak semmit, de azonnal ajánlották a további vizsgálatokat, persze pénzért, két szerv vizsgálata kettőezer forint. Ez mind rendben van, csak ezt is fel kellett volna tüntetni a szórólapon.
Később megtudtam a szomszédnak ez a duplájába került.
”Az elektroakupunkturás  állapotfelmérés elvi alapját Dr. Reinhold Voll kutatási eredményei képezik. A róla, Voll-mérésnek elnevezett eljárás során a kínai meridiánok, akupunktúrás pontok, és a hozzájuk rendelt szabályzókörök alapján lehet tájékozódni a szervezet és az egyes szervek állapotáról. Dr. Voll a közel 5000 éves keleti gyógyászatot figyelte meg, miszerint a szervek-szervrendszerek diagnosztizálásához, illetve serkentéséhez elegendő a test valamely akupunktúrás pontjait mérni, illetve ingerelni. A mérés során az ismert akupunktúrás pontokra ingeráramot bocsátanak, s közben egy speciális műszerrel mérik a szövetek vezetőképességét. Ezzel az adott pontokhoz és meridiánhoz tartozó szervek funkcionális állapotáról és szabályozhatóságáról kapunk képet.”
Rengeteg ismeretterjesztő filmet láttam már a műszerről, és hiszek is benne, jó dolog, de ez itt valahogy más volt, kicsit tömörített formában, tehát csak grafikonok voltak a vizsgálat alatt, semmi 3D-s képek a testről. Már a vizsgálat előtt elkezdődött a jól bemagolt marketing szöveg bizonyos „csodaszerekről”. Rossz érzésem volt, mintha termékbemutatón lennék. Én megnézettem a szív és érrendszeremet, tüdő és légcsőrendszert, valamint az ízületeimet. A műszer ugyanazt mutatta ki, mint a két éve elvégzett arteriográfos vizsgálat, majd azt követő szívultrahang, amúgy nincs gáz, száz év még mindig a kitűzött cél. A légcsőnél azonnal megjelent a bronchitisre való hajlamom, ami minden megfázásnál megkeseríti az életem. Az ízületi gondjaimat is kimutatta, szóval nem mondtam direkt semmit, és „talált, süllyedt”. A mamám megnézetett mindent, amiről már előzőleg lelet volt a kezében, de nem akartam beleszólni, elrontani az örömét. Elsején töltötte be a 69 évet, szerintem kisebb problémákat kivéve irul-virul, csak a két banya nem ezt mondta. Ha nem kezdi el azonnal szedni a javasolt Q10 tartalmú kúrát, bármelyik percben infarktust vagy agyvérzést kaphat! Mondtuk, hogy szed Q10-et. Meg sem hallották a választ. Az nem jó! Mert mesterséges, mert adalékok, mert tartósítók, és százezer szenny van minden gyógyszerben, minden más termékben, csak abban nem, amit ők ajánlanak. Csak itt, és most, akciósan! Nekem 21 rugóért ajánlottak egy havi adagot a csontjaimra, Anyának 16-ért, amit meg is vett. Én papírt kértem az ajánlott szerről, elmondtam, hogy nem érdekel az akció, utánanézek, és ha kell, majd tőlük megrendelem. Utáltak, nagyon utáltak! Még jó, hogy ott voltam Anyával, otthagyatták volna vele az egész nyugdíját! Majd leesett, hogy az előttünk vizsgált szomszéd házaspár nem a személyi igazolvány vagy betegkártyáért loholt vissza a házba, ahogy akkor én azt gondoltam, hanem pénztárcáért. Az egész vizsgálat egy ügyes marketingfogás volt szerintem. De ember legyen az, aki engem beakar vezetni az erdőbe, előbb kell ahhoz felkelnie! Utánanéztem a neten is a dolgoknak. Tudva való, hogy szerény országunkban szar az egészségügyi ellátás a TB-nek köszönhetően, de csodaszerekben, és csodadoktorokban dúskálhatunk sok-sok ezer forintért. Hiszek az alternatív gyógyászatban, hiszek a gyógyfüvekben, a jó szakemberekben, és nem utolsó sorban az igazi jó orvosokban. De nem hiszek holmi tanfolyamon fölkent sarlatánokban, akik csak a feneketlen pénzeszsákot látják meg bennem, vagy éppen MLM pontjaikat kívánják vásárlásommal növelni! Hát ennyi az ingyenes vizsgálatról!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr884299231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2012.03.11. 20:32:20

Jó, hogy ilyen talpraesett vagy Ani! Igaz az ilyen hirdetéseknek alapból nem hiszek. Szinte biztos a megvezetés.

jazoli 2012.03.12. 16:42:42

Felháborító! Ráadásul jóhiszemű, szegény emberekből húznak hasznot!
süti beállítások módosítása