2012.02.03. 22:41 | Szerző: -Ani-

Fantasztikus dolgokat olvastam a méz és fahéj jóságos, gyógyító hatásáról. Ha jól emlékszem egyszer már írtam is róla itt, nem tudom és most lusta vagyok utánanézni. De megosztok veletek egy-két bölcsességet, receptet abból, amit találtam. Nem másolhatom be a könyvet, inkább csak a „magam szájíze szerint” állítok össze néhány dolgot. Szóval a méz és a fahéj egy csomó mindent gyógyít, ezt tudósok is alátámasztották. Rendben tartják az immunrendszert, az érfalakat, megvédenek rengeteg betegség kialakulásától. Kanadában infarktuson átesett betegeket gyógyítanak úgy, hogy mézet kevernek össze őrölt fahéjjal és lekvár helyett, ezzel kenik meg a pirítóst, kenyeret. Visszaadja az erek rugalmasságát, megkönnyíti a szív munkáját. Lényeg, hogy fogyaszd mindennap! Általában két-három kanál mézet kevernek egy kanál fahéjjal, és forró vízzel minden receptben.

Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyál meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyasztasz.
Találtam egy mézes diétát, én kipróbálom, jaj csak a husival nem tudom mit kezdjek..... még a csirkemell talán lecsúszik, majd a pulykát is azzal váltom ki vagy csak salit eszem.... így jár, aki nem szereti a husit.... azért néha eszem. :)

Háromnapos méz-diéta

1. nap
Reggeli: főtt tojás uborkával, egy zsírszegény kockasajttal és paradicsommal, mézes limonádé.
Tízórai: egy alma.
Ebéd: gyümölcsleves mézzel.
Uzsonna: reszelt sárgarépa citrommal.
Vacsora: zsírszegény natúr joghurt, két evőkanál méz.

Recept: Gyümölcsleves mézzel
Hozzávalók: 30 dkg meggy, egy kevés fahéj, szegfűszeg, 1dl tejszín, 2-3 evőkanál méz.
A meggyet fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezve forrald fel fél liter vízzel. Forrás után főzd hat-hét percig, majd hagyd hűlni. Ha kihűlt, add hozzá a mézet és a tejszínt, majd hűtsd le teljesen.

2. nap
Reggeli:
zöldségsaláta.
Tízórai: egy natúr joghurt.
Ebéd: mézes-citromos csirkemell.
Uzsonna: reszelt répa citrommal.
Vacsora: pirítós paradicsommal és zsírszegény sajttal, két kanál méz.

Recept:
Mézes-citromos csirkemell
Hozzávalók: 2 kisebb csirkemell, 3 dkg margarin, 1 evőkanál méz, fél citrom leve.  
A húst sózd meg, és fektesd margarinnal enyhén kikent tálba.  Takard le alufóliával, és közepes lángon süsd meg. Közben a következő keverékkel locsolgasd a húst többször, egészen addig, míg a hús pirosra nem sül. Csorgasd bele a mézet a felolvasztott maradék margarinba, öntsd bele a citromlevet, és forrald fel.

3. nap
Reggeli: pirítós paradicsommal és egy szelet vékony sonkával,  mézes limonádé.
Tízórai: egy darab alma.
Ebéd: grillezett pulykamell zöldsalátával.
Uzsonna: egy natúr joghurt.
Vacsora: gyümölcssaláta mézzel  

Recept:
Gyümölcssaláta mézzel
Hozzávalók: 2 banán, egy alma, fél narancs, egy evőkanál méz, szegfűszeg.
Mosd meg a gyümölcsöket, majd hántsd le a héjukat! A narancsot vágd kockákra, a banánt pedig karikázd fel! Főzd fel a szegfűszeget egy kevés vízben, majd miután lehűlt, add a fűszerhez a mézet és a citromlevet! Vágd kockákra a meghámozott almát is, öntsd le a fűszeres citromlével, majd keverd bele a többi gyümölcsöt!.                 
 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr194060744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egybaranyai 2012.02.06. 11:10:30

Azt a meggyes -mézes gyümölcslevest kipróbálom ...husira nem kenek,az már kicsit extra,inkább mustárt :)

ildsisy 2012.02.07. 10:15:53

Még jó, hogy szeretem a mézet és a fahéjat is!!! :) (mert van akit a hideg ráz ezektől...) :):)
Ki fogom így próbálni, ahogy fent írod! :)

-Ani- 2012.02.07. 14:56:54

@ildsisy: Én is szeretem mindkettőt. Az indiaiak szerint, felébreszti az egészséges étvágyat, felkészíti az emésztőrendszert az aktív működésre segít a nehéz, zsíros ételek feldolgozásában. :)

szittyazoli 2012.02.09. 08:27:44

köszönöm. ezt elemeltem családi használatra.

-Ani- 2012.02.09. 22:59:52

@szittyazoli: Használjátok egészséggel! :)
süti beállítások módosítása