2012.01.08. 07:00 | Szerző: -Ani-

Felszedtünk az ünnepek alatt néhány kilócskát….. ugyan, dekácskát? Már most el kell kezdeni a letornázását, mert később sokkal nehezebb lesz. Én egy jó ideje nem foglalkozom diétával, eszem mindent, amit megkívánok, de mázlista vagyok, mert imádom a „nemhízlaló kecskemenüt”. „Így belefér a kerek csokoládé, a szögletes csokoládé, a hosszú csokoládé, a rövid csokoládé, a gömbölyű csokoládé, a lapos csokoládé, a tömör csokoládé, a lyukas csokoládé, a csomagolt csokoládé, a meztelen csokoládé, az egész csokoládé, a megkezdett csokoládé, az édes csokoládé, a keserű csokoládé, a csöves csokoládé, a mogyorós csokoládé, a tejcsokoládé a likőrös csokoládé, a tavalyi csokoládé, az idei csokoládé, és minden olyan csokoládé, amit készítenek a világon.” Jaj, bocsánat! Kicsit bele feledkeztem. Semmi közöm Gombóc Artúrhoz! No, de térjünk vissza az eredeti témához….
A karfiol és a brokkoli a legjobb fogyókúrás ételek. Tele van tőle a poci és 10 dkg-ban tán még 30 kalória sincs. Sok bennük a C-vitamin és a folsav, melyek segítenek a vérképzésben, sejtépítésben. Rostjaik óvják a vastagbelet, nagy jelentőségük van ráadásul a rákmegelőzésben is. Ehetjük pirított zsemlemorzsával, sovány tejföllel locsolva, zöld köretnek is tökéletes, főtt tésztákban, omlettekben, csőben sütve, vagy pürévé törve. Rengeteg diétából válogathatunk, de egyik sem használ, ha nem vetjük be az agyunkat is. Ha úgy eszünk, hogy nem a rémlátomások gyötörnek rögtön, hanem arra gondolunk, hogy jót tesz, javunkra válik, akkor az úgy is lesz! A másik fő dolog, soha ne éhezzünk! Ne álljunk fel az asztaltó éhesen! Salátákból, párolt zöldségekből annyit ehetünk amennyi jól esik. Napközben csipegessünk szépen felszeletelt nyers zöldséget, almát, natúr joghurtot, egy kemény tojást. Grillezzünk, pároljunk, iciri-piciri olajban süssünk….
Ne feledkezzünk meg az immunrendszerünkről sem! Tél van fontos odafigyelni, hátha még fogyizunk is! Aki csak megteheti, friss, házi készítésű ételeket egyen. Legyen rostokban gazdag a táplálék! Válasszunk teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket. Ne feledkezzünk meg az élőflórás termékek fantasztikus erejéről! Nagyon jó a hordós savanyú káposzta, kovászos uborka, és a savanyított zöldségek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr123520242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2012.01.08. 08:39:03

Én még soha nem fogyóztam ... :) mindenevő vagyok! Amiket most felsoroltál, azokat egy nagy tálra kiteszem és megeszem! Ma éjjel két kókuszos szaloncukrot ettem. :) Puszi

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2012.01.10. 17:28:17

Ha még írnám a blogom, ezt a cikket kölcsönkérném. Tetszett, és még humoros is volt, no meg hasznos!
süti beállítások módosítása