2012.01.05. 07:00 | Szerző: -Ani-

Ha egész nap a számítógép előtt ülünk, gyakran észre sem vesszük, mennyire természetellenes tartást veszünk fel. Elképzelhető, hogy azért fáj a nyakunk, azért merevek az arcizmaink, mert a vállakat felhúzva, előre toljuk a fejünket a monitor felé, miközben dolgozunk. Fogjuk meg a tarkónkat mindkét kezünkkel, nyissuk szét az ujjakat úgy, hogy az ujjak lefelé mutassanak. A könyököt nyissuk ki jó feszesre, a fejünket enyhén billentsük előre és az ujjainkkal óvatosan előre és felfelé húzó mozgást. Majd az ujjainkkal mindkét kézzel nyomkodjuk át a hát felső területét, a nyakat, a lapockát egészen a fül vonaláig a hajas fejbőrön. Nagyon kellemes és roppant jól lazít. Csukjuk be a szemünket, és nyomjuk meg enyhén a szemgödör belső szögletét, 5 másodpercig. Csipkedjük végig a szemöldök ívet, majd nyomkodjuk felváltva a szemöldökök belső, és külső két végét a mutató- és hüvelykujjunkkal.
Körözzünk a halántékon szép óvatosan a mutató- és középső ujjunk segítségével tízszer. Enyhén nyissuk szét az ajkakat, és szintén ezzel a körkörös mozdulattal haladjunk végig az állkapcson.

Masszázs nem csak frissítésre de fájdalomcsillapításra is nagyon jó.    
A mozdulatok boldogsághormonokat, endorfinokat szabadítanak fel, melyek csökkentik a fájdalomérzetet. A fájdalom oka gyakran belső feszültség, a görcsök kilazítása pedig a belső stresszt is segít megszüntetni. Egy jó masszázstechnikai leírás ilyenkor kincs, de annak hiányában érzéseinket követve, és egy jó masszázsolajjal elég jól el lehet boldogulni.

Készítsünk magunknak fájdalomcsillapító masszázsolajat:

30 ml jojobaolajba cseppentsünk 5 csepp levendula-, 5 csepp rozmaring- és 5 csepp eukaliptuszolajt. Arcra vagy reumás kézre, a jojobaolajba 15 csepp ligetszépe olaj kerüljön.

Apropó a jojobaolaj semleges, irritációt sosem vált ki, nyugodtan használhatjuk más olaj hozzáadása nélkül, önmagában testápolónak is. Intenzíven hidratálja a bőrünket.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr503520058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása