2011.09.02. 22:45 | Szerző: -Ani-

Itthon van a jó kis mackógyerek! :) Szereti a koleszt, utálja a kaját, de mivel nincs más megeszi. Most bezzeg értékeli a főztömet, szerintem egy-két hónap múlva már nem is lesz válogatós, bármit elé tehetek. :) Rengeteg tankönyve van, haza lett hozva, bekötöm. Harminc ezer forint.... nem beszélve a füzetek és többi kiegészítő nyalánkságokról, az majdnem ugyanannyi volt. Huh! Szóval ezek után jó lesz, ha a gyerek tanul, mert különben..... hm.... mi is van különben? Ja! Akkor kidobott pénz az ablakon. No, de miért ne tanulna? Sok múlik a barátokon, osztály-, és szobatársakon, milyen hatással lesznek rá. Találkoztam néhányukkal, aranyos, rendes fiúknak látszanak, remélem így is van. :) Borzasztó volt viszont, amikor arról mesélt a gyermekem, hogy itt is vannak beavatások, magyarul szívatások és ezt a nevelők tudomásul veszik, oda sem figyelnek rá. Első este a kilencedikesek húzták az ágyakat a nagyoknak, Marci ebből kimaradt. De például van esti torna, amikor a nagyok bemennek és mondjuk 200 fekvőtámaszt csináltatnak a "kicsikkel". Ezt is tudják a nevelők. :( És előre kell köszönni a nagyoknak..... Remélem ezekből nem lesz gond....

Címkék: blog iskola kollégium szerintem  |   | 6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr83198715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BartiMagdolna 2011.09.03. 07:54:00

Én nem is értettem sosem, ezeket a "beavatásokat". Nekem inkább az jutna az eszembe, hogy támogassam az újakat. De lehet, hogy azért, mert nő vagyok.
Csak nem lesz semmi baj. A kis mackógyerek, nem olyan kicsi. :)

Ilds. 2011.09.03. 09:55:41

Eleinte biztos nehezebb lesz neki... neked is, de idővel talán a gyerek megszokja! Sőt, szeretni is fogja az ottani közösséget. Csak a "beavatásokra" nagyon vigyázzon!!! Hülye szokás, szerintem!!! Illetve, manapság nagyon eldurvult ez a szokás...

-Ani- 2011.09.03. 10:38:57

@Vegi Manó: Igen, szerencsére nem olyan kicsi :) Azt hiszem a méretei eleve visszatartják a nagyokat a durvaságtól. :) @Ilds.: Annyira itt nem vészes, mint a filmekben, de persze, hogy aggódom. Ő már most szeret oda járni, akkor nem is olyan vészes. :)

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2011.09.03. 19:08:51

Én kimaradtam ezekből, szerencsére. Valahogy megúsztam, igaz, koleszos soha nem voltam.

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2011.09.04. 12:04:14

koleszosnak az egyik legjobb dolog a világon, meglátszik az emberen, tanul fegyelmet, lemondást, alkalmazkodóképességet, csapatjátékos lesz. Jót fog tenni neki, a szívatásokon meg túl kell esni,ha nagyon durva ellen lehet állni, de jobb ha "égeti" magát. Ez a tiszteletről szól és az elfogadásról. Végig csinálja és nem lesz gond...:) Voltam koleszos :)

-Ani- 2011.09.04. 16:37:17

@csacse: Megnyugtattál, köszi! :)
süti beállítások módosítása