2011.08.15. 21:50 | Szerző: -Ani-

Soltvadkertről folytattuk az utunkat Kecelre. Itt van a  HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Keceli Hadi¬technikai Parkja a Pintér Művek területén. Közép-Európa legnagyobb ilyen jellegű gyűjteményét Pintér Józsefnek köszönhetjük, akit 1999-ben Angliában az évezred emberének választották, 2000-ben pedig Amerikában az Év Embere kitüntetést kapta. A több mint három hektáron közel 1500 haditechnikai eszköz között harckocsik, páncé¬lozott szállító járművek, ki kiszolgáló járművek, lövegek, tüzérségi lőszerek, munkagépek és számos légi jármű, vadászgépek, bombázók, szállító repülőgépek, helikopterek, rakéták találhatóak. Van még kézifegyver történeti kiállítás, tüzérségtörténeti kiállítás, szoborpark és hatalmas makett-kiállítás. Mindjárt a bejáratnál ki van állítva egy SS24-es nagy hatótávolságú interkontinentális ballisztikus rakéta is. Először kicsit elkenődtem az iszonyatos mennyiségű harci cucc láttán, meg is kérdeztem a jegypénztárost: - Nőknek is van itt valami, amíg a psik nézelődnek? – mosolygott. Végül nagyon jól éreztem magam, rengeteget fotóztam, és kérdezgettem Apcitól. Bizony jó néhány órába telt, míg bejártuk, és a Marcus mindent megnézett, nagyon tetszett neki, ez a kiállítás évek óta egyik nagy álma volt.





















Apci az utolsó előtti képen mielőtt kérdésemre válaszolna, vizit alá veti a gépet. Azt kérdeztem tőle, hogy megtudná-e ezeket is javítani :) Van amit igen.


A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr943156526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2011.08.16. 20:48:53

Aranyos. Mármint Apci, amint vzsgál, válaszadás előtt.
Nem semmi lehet ez a kiállítás. Egyszer én is szívesen megnézném.

-Ani- 2011.08.16. 21:15:37

@zoltan1: Ha nagyobbak lesznek a fiúk, mindenképp el kell őket vinned ide, élvezni fogják...... még én is szerettem :)

jazoli 2011.08.16. 21:58:26

Ha jól látom, itt meg is lehet tapizni a cuccokat. Csak akkor viszem el a fiamat! Csalódás volt a közlekedési múzeum, ahol semmihez se lehetett hozzányúlni - ezt magyarázd meg egy gyereknek, aki imádja a nagy vasakat. Írok is egy bejegyzést ezzel kapcsolatban:)

-Ani- 2011.08.16. 22:36:13

@jazoli: Mindent meglehet fogni, fotózni.... fiúknak igazi paradicsom! :)
süti beállítások módosítása