2011.04.12. 13:24 | Szerző: -Ani-


Tamáskámnak szülinapja lesz. Gábor és Orsi már hétvégén felköszöntötte, ezzel a gyönyörűséges madártejtortával, amit Gáborkám sütött. Nemcsak gyönyörű, de nagyon finom volt! Én két ilyen hatalmas tál sajtos masnit sütöttem vasárnap, azt vitte el a munkahelyére. Tatárbifsztek, ami péntek óta érik a pácban és sör lesz a szülinapi menü „osztrákiában”. Édes csillagom, nem lesz velünk, hogy jól megráncigálhassam a fülecskéjét. No, ami késik, az nem múlik, majd pénteken! Ma boltozok, Gáborkám szakácskodni ment, Sárvárra az egyik szállodába. Jaj és mivel találkozik rögtön egy boltban az ember?! Az alkoholista fiatal nővel, akinek van két gyereke és az alkohol lassan felemészti az egész embert. Ennek ellenére nagyon sajnálom, mert egy emerről van szó. Épp, hogy kitette a lábát a boltból, rögtön váltotta őt két alkesz pasi, akik nem győzték leszólni a nőt, tücsköt-bogarat összehordtak róla, mintha ők különbek lennének. Szomorú egy világot élünk, az embereknek minél kevesebb jut az ételre, annál többet költenek szeszes italra és cigarettára. Csóróságban születnek az újabb alkohol betegek, manapság nem a házak épülnek fel, hanem az emberek épülnek le a kilátástalanságtól. Szótlanok, kedvetlenek az emberek, nem úgy, mint régen. Nincs kedélyes beszélgetés az utcán, már nem is reménykednek semmiben. Pedig a remény az nagyúr, az tartja az emberben a lelket! Én ennek ellenére reménykedem, és minden emberhez van egy-két kedves és biztató szavam. Tudom „egy fecske nem csinál nyarat” , de a barom politika miatt nem omolhat teljesen össze a világ! Javaslom, aki csak teheti válassza az optimizmust, és segítsünk kétségbeesett társainkon! Sokszor egy jó beszélgetés, az, hogy meghallgatom, vagy egy vállveregetés, és egy mosoly többet segít az anyagi támogatásnál. Ne akarjuk senki életét megváltoztatni, ne akarjuk nevelni, átformálni, pénzt tömni a markába ezzel leróni napi jó cselekedetünket, mert ez egyik sem segít. Az önbizalmat visszaadni nem könyöradománnyal szokták, azzal csak lejjebb taszítom a mélybe, embernek kell, hogy érezze magát a társaságodban és a társadalomban! Ezt kéne meglátni ott fent a „nagyokosoknak” és munkát adni az embereknek, nem segélyt!

Utóirat: "Tégy jót, segítséged megsokszorozódik!" Hosszú távon azokat az érzéseket, energiákat kapjuk vissza a külvilágtól, amelyeket mi sugárzunk. Pusztán attól ha elkezdünk "adni", egy mosolyt, egy gesztust, pozitív visszajelzést, már az adás élményétől is jobban érezhetjük magunkat, ezek segíthetnek minket is abban, hogy egy-egy negatívabb hangulaton átsegítsük magunkat." (ezt olvastam délután a Meglepetés újságban)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr322820104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2011.04.13. 13:13:20

Igazad van Anikám és nagyon nehéz ez az egész, de muszáj az embernek összeszedni magát, hogy a másik elesettnek segítsen!!!... De vannak dolgok amikor nem segít semmi... (egyelőre) de hinni kell abban, hogy muszáj hogy segítsen a kinyújtott kéz a másikon, aki elveszettség felé sodródik.
süti beállítások módosítása