2011.02.07. 18:42 | Szerző: -Ani-

Teli van mostanában a média a télvégi depresszióval stb. Azt hiszem minden évben sikeresen megküzdök vele, nem mondom némi segítséggel, előbányászom a feng shuiban olvasott emlékeimet, és persze van már némi rutinom is hozzá.
Ha rendetlenséggel és mindenféle limlommal meggátoljuk az energiák szabad mozgását, az betegséget, romlást hozhat életünk különböző részterületeire így szól a feng shui egyik fő szabálya. A jó energia, a chi folyamatos áramlása egészséget, örömet, egyensúlyt, életerőt, jólétet és sikert hoz életünkbe. Lassan itt a tavasz, a depresszió elkerülése végett jó, ha elfoglaljuk magunkat, végezzünk hát egy alapos nagytakarítást!
Én megpróbálok most egy olyan rendet teremteni magam körül, ami nagyon nehéz lesz, de bízom a jótékony hatásában.
Jól szétnézek, hátha találok olyasmiket melyekhez rossz emlékek társulnak, és amikre nem szeretek ránézni, ezeket szigorúan kidobom! Ezzel együtt kidobok minden hiányos, törött, nem használt cuccot, mert csak erősítik a negatív energiát a shát. Nem is olyan rég csináltam egy szekrény vizitet, és örömöt okoztam a kiszortírozott holmival a rászorulóknak, azt hiszem még mindig van mit. A szükségtelen holmiktól való megszabadulás, helyet ad új értékeknek és lehetőségeknek.
Szeretem a rendet magam körül, stresszmentesen szerintem csak tiszta és rendes környezetben lehet pihenni, és feltöltődni. Mindenki saját szájíz szerint alakíthatja környezetét, mécsesekkel, füstölőkkel, képekkel, párnákkal és még sok mindennel teheti hangulatosabbá.
Rengeteg mosolygás, sok gyümölcs, sok zöldség, sport, vagy séta segíti a szervezetünket ahhoz, hogy optimálisan működjön. Ezeknek a betartásával könnyebben birkózhatunk meg a fizikai-szellemi munkával, problémákkal. Ne feledkezzünk meg a jó könyvről sem!
Borzasztó adatot olvastam a múltkor: Azok az emberek, akik napi négy óránál többet néznek tévét, vagy játszanak számítógépen, azoknak nagyon nagy esélyük van a szívinfarktusra. Ugye nem is gondoljuk, hogy tudat alatt mikkel sokkoljuk, bombázzuk a szervezetünket! Hm pedig nálam is megy a tévé „háttérzajként” szüntelen. Változtatni fogok rajta!
Pozitív gondolkodással a testi-lelki egyensúly megtartásával gyönyörűen vehetjük az akadályokat.
”A teljes testi-lelki harmóniát az összhang és a kiegyensúlyozottság teremti meg. Ha megtaláljuk helyünket a világban, jól érezzük magunkat a bőrünkben, és biztos környezetet alakítunk ki magunk körül, akkor egy stabil hátteret kapunk. A biztosságérzet hatására fokozatosan javíthatunk életünkön, könnyebben fogadjuk, és gyorsabban dolgozzuk fel a problémákat, nyitottabbá válunk, így hatékonyabban vonzzuk be a jó dolgokat életünkbe.”
Akkor hát, munkára fel! :)





A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr532644969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása