Még mindig a sütés-főzés. Ebéd után úgy döntöttem sütök valamilyen sütit, de valami új recept után, amit még nem sütöttem. Madártej szelet maradt fent a rostán. Könnyű, viszonylag gyors, és úgy gondoltam finom is lesz. Jól gondoltam.
Ím a recept, és persze készítettem róla képeket is:
Felvágás előtt:
Tészta:
fél csomag sütőpor
8 evőkanál liszt
8 evőkanálk cukor
8 tojásfehérje
Krém:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
8 dl tej
1 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás pudingpor
8 tojássárgája
Tetejére 4 dl növényi tejszínt vertem fel kőkeményre, egy vaníliás cukorral, és egy csomag habfixálóval.
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vertem. Belekevertem a sütőporos lisztet, és sütőpapíros tepsiben megsütöttem. A tojássárgájából, pudingporból, lisztből, tejből, sűrű krémet főztem. A margarint kihabosítottam a porcukorral, és összekevertem a kihűlt, főzött krémmel. A krémet a tésztára simítottam. Nem lett valami hű de szép… Tetejére kentem a keményre vert tejszínhabot. Nagyon nehéz szeletelni, minden csupa hab, nem győz az ember nyalakodni, de tök jó. És a tésztáját lehet, hogy átkomponálom, mert a sok fehérjétől kicsit szíjas.
Szeletelve:
Most még sül a sütőben sütőtök, és alig várom, hogy egyszer minden elfogyjon, vége legyen a „nagy zabálásnak”, mert ezt nem lehet kibírni. Holnaptól nem eszek! :)
2010 11.15.
Aludtam rá egyet, megszületett az én kis variációm, finomabb lesz a tészta alap, ha nagyobb, mondjuk a gáztűzhely tepsijébe teszem, így vékonyabb akár a piskótatekercsnél. Vékonyabb rétegben kerül rá a krém, de az nem baj, felvágás előtt jóval hűtőszekrénybe teszem, 1 dl tejszínnel többet verek fel, szeletelés után nyomok habrózsát a sütikre, majd reszelt keserűcsokival diszítem. Ó, hogy ez miért nem jutott előbb az eszembe! Nem vagyok egy sütőzseni, ha jól belegondolok a sütit inkább enni szeretem, mint elkészíteni, de azért igyekszem. :)