2010.10.04. 19:29 | Szerző: -Ani-

Szegény kis országunk, mi katasztrófával kell megbirkóznia a lakosságnak idén. Egész nap mást sem hallottam csak szirénázást! Tűzoltó és mentőautók robogtak a 84-es úton. Azt hittem, hogy valahol a környéken gyulladt ki egy üzem, vagy hasonló nagy épület. Délután már láttam a híradó előzetesben az ajkai katasztrófát. Devecser nincs messze tőlünk, (talán 30km) jelenleg a tározóból kiszabadult maró, vörös iszap már félig elöntötte a települést. Most olvastam Somlóvásárhelyt is elérte, az már tényleg közel van. Borzasztó! Nagyon sajnálom az embereket.
vasnepe.hu/cimlapon/20101004_katasztofahelyzet_devecsernel
És mi lesz utána, milyen körülmények maradnak a vörös, maró, vegyi áradat után? Vajon mi lesz a patakokkal, biztosan belekerül a vizekbe is.
Megvolt a választás, Gáborkám újra testületi tag, polgármester maradt, de a testület fiatalodott. Remélem jó lesz ez a "felállás". Nagyon pici a településünk, talán százötven lelket számlál, csodákra nem várhatunk. Azért mindig van valami kis fejlődés, szép a falu, és még válsághelyzetben sem volt... mármint pénzügyi téren. Majd meglátjuk, mást Úgy sem tehetünk. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr932344797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2010.10.04. 19:39:18

Tavaly télen a TV-ben beszélt egy jósnő az egyik műsorban. Emlékszem, 2010-re Magyarországra katasztrófákat mondott!!! Borzalmas volt azt hallani, de bejött a jóslása!!!
Borzasztó ilyesmit látni, szegény emberek! :(

nemiswan 2010.10.05. 04:05:14

Reggeli hírekben hallottam,ez borzasztó..idén tényleg kijutott :(
Gáborodnak grat!:)

jazoli 2010.10.05. 11:23:14

Hihetetlen dolgok vannak. Kísértjük - mi emberek - a természetet. Nem tiszteljük eléggé, úgy érzem.

ditlzon 2010.10.05. 16:31:43

hihetetlen, ami történt. fel sem fogom...és bele sem merek gondolni, mi lesz ennek a hosszú távú következménye: mérgezett termények, beteg emberek...

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2010.10.12. 15:31:37

Hát igen, nehéz ehhez nekem okosat írni. Felfogni is nehéz, szerintem akik benne vannak, azok sem tudják feldolgozni még. De úg ylátom nagy az összefogás értük. Imádkozni kellene, hiszen sok lelki nehézség áll a károsultak előtt. Persze úg ytudom, kapnak segítséget ezen a téren is. Főleg a reményvesztést látom nagy erőpróbának, bízni a teljes anyagi csőd után - hiszen minden oda lett. Nincs hol lakni, nem lehet dolgozni menni, de meg amúg yis minek, ha az ember nem tud amunkájára figyelni. Bár biztos a munkahelyek is megértőbbek most a dolgozóikkal. A férfiközösségem már imádkozott közösen kétszer is értük, de ez kevés, attól tartok. Majd még fogunk.

Endru · http://herbon.hu 2010.10.14. 13:26:53

Tudjátok!

Iszonyat!

Hány áldozat van? 9 vagy 20?

Mást mondanak a "hírek" és mást a környékbeliek! Vagy az eltűntekről még nem beszélünk?

De igazából ami még iszonyatosabb: 2004 év során vált ez a vörös mocsok nem veszélyes anyaggá!
Ettől kezdve oda sem kellett figyelni rá!
Kinek volt ez érdeke? Kiknek a tulajdona, haszontermelője a timföldgyár?
Az elmúlt ezerszáz év itt e kis hazában a kifosztásról szólt!
Kifosztották a földet a népet és ami mozdítható volt! De a mocsok maradt! (nem a kő (Was A.))
Hányok tőlük! Kezdem úgy érezni Koppány volt az IGAZ!
Bocs Ani!
Most pozitív érzetem nincs!
Majd később, ha lecsendesül ...
süti beállítások módosítása