2010.08.11. 23:05 | Szerző: -Ani-

Nemrég a hipertermiás készülékről olvastam az újságban. „A hipertermia olyan daganatkezelési módszer, mely azon alapszik, hogy a rákos sejtek felmelegítve elpusztulnak, illetve érzékenyebbé válnak a kemo- és sugárterápiás kezelésekre.” Jelenleg az állam nem finanszírozza a kezelést. A szombathelyi kórházban is van ilyen gép, adományokból. A cikk szerint több külföldi klinikán sikerrel alkalmazzák. Nálunk semmire nincs pénz?! Jó múltkor attól borzongtam, hogy egy szülész közölte a kismamával, nem elég a paraszolvencia, gyűjtsön hozzá még egy kis pénzt. Aztán felsorolták a magánkórházakban lévő tarifákat, és a most „szokásos” paraszolvenciákat, amit a kismamák adnak, égnek állt a hajam! Nem sok a különbség a kettő közt, csak a lényege, az egyik adózik, a másik nem. Hol itt az igazság?! És aki szegény? Ja, az ne szüljön gyereket, vagy próbáljon bízni az ügyeletes orvosban, és ne nézzen híradót, ami hetente közöl valami orvosi mulasztást. Nehéz dolgok ezek, nem is nekünk kell erre keresni a választ, azoknak kéne, akikben megbíztunk, akiknek ez a dolguk. Beteszek egy linket, érdemes megnézni, nem irigykedés képen, de egy életen át fizetünk TB-t, valami minket is megillet, illetne. Lehetnek ekkora különbségek?
drrose.hu/

"A kórház belsőépítészetileg is az ötcsillagos koncepciót követi. Ennek megtervezéséhez egy neves belsőépítészt kértek fel. Az enteriőr sokkal inkább az elegáns hotelek atmoszféráját idézi, semmint a szokásos rendelőintézeti, illetve kórházi környezetet. Minden szobához kényelmes fürdőszoba tartozik, továbbá alapfelszereltség a légkondicionálás, az LCD TV, a mini bár, a széf, a WiFi.
Az intézmény 2000 négyzetméteren, 50 alkalmazottal várja a klienseket. A kórháznak nincs állandó orvosgárdája, szerződéses munkavállalókkal fog dolgozni. Az orvosok az adott terület legkiválóbb szakembereiből kerülnek ki.
A Roosevelt téri létesítmény a szülészeten kívül hat rendelővel, 1-1 röntgen-, ultrahang és mammográfia szobával, 15 férőhellyel és három professzionálisan felszerelt műtővel működik. Járóbeteg-ellátást összesen 28, a teljes gyógyászati palettát lefedő szakterületen végeznek, amelyek közül is nagy hangsúlyt fektetnek a különböző szűrővizsgálatokra, életmódprogramokra és a gyermekgyógyászati szakágakra.
A kórházban jelentős szerepet kap a MamaRose fantázianévre keresztelt szülészet, amely a családtervezéstől, a szülésen át, a gyermekgondozásig teljes körű szolgáltatást nyújt. Ez a részleg egy hagyományos és egy alternatív szülészeti szobából, továbbá egy különleges felszereltséggel rendelkező exkluzív szülészeti apartmanból áll. A kórházban két betegre jut egy nővér.
Egy londoni magánklinikán 6 ezer fontot, azaz több mint 2 millió forintot kérnek egy szülésért. A császármetszés ára Angliában 8 ezer font, azaz körülbelül 2 millió 700 ezer forint, a budapesti magánkórházban pedig 880 ezer forintot kell fizetni."

Hát igen, nem jó betegnek lenni, de egy ilyen helyen még az is más! Tudom, tudom, nem is ezt várom el az állam által fentartott intézményektől, csak emberibb körülményeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr882215831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása