2010.07.23. 07:00 | Szerző: -Ani-

Amikor megpillantottam Socotra sárkányvérfáit, Dali művei jutottak az eszembe.
A természet szürrealista alkotása, akár egy földönkívüliekről forgatott film, esetleg Mézga Aladár, vagy Mikrobi kirándulásainak tökéletes helyszíne lehetne. :) Socotra az Indiai-óceánon fekvő szigetet Arábia gyöngyszemeként tartják számon, ami a Jemeni köztársaság déli-, és Afrika észak-keleti partjához közel található, és az utóbbi időben igen kedvelt a turisták körében. A világ egyik legbizarrabb helye. A sziget az emberiség történelme során a világtól gyakorlatilag elzárva létezett, főként a szélsőséges természeti viszonyok miatt, az áprilistól októberig fújó délnyugati monszunszél szinte lehetetlenné teszi a közlekedést. A Socotra egy igazi botanikai kincsestár, máshol már letűnt fajok múzeuma. Értékes növényvilága közül a leghíresebb a bejegyzésem elején említett sárkányvérfa. Magas ernyő formájú fa, nevét kérgének repedéseiből szivárgó vörös nedvről kapta, amit nagy becsben tartotta az ókori világ, gyógyításra használtak, antiszeptikus sebkenőcsöt készítettek belőle. Egyedülálló természeti kincsei miatt 2008-ban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.






Most nézzétek meg, hogy néz ki! Hát nem olyan, mint egy totyogó "ősmadárka". :)



Fotók:Google

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr642161313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jazoli 2010.07.24. 10:23:08

Fantasztikus! El akarok menni oda!!!

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2010.07.25. 19:41:54

Ani! Milyen sokminden megragad téged! Milyen sokoldalú vagy! Nem semmi! És tájékozott is vagy. A bejegyzésed erről árulkodik. Most irigykedem. ;)
süti beállítások módosítása