2010.07.17. 07:00 | Szerző: -Ani-

Tele van az egész ország szúnyoggal, és az ezzel járó rémhírekkel. Valóban terjesztenek a szúnyogok betegségeket, de Magyarországon a huszadik század közepére eltűnt a malária. A gyerekek szokták, még az én Marci fiam is elvakarni a csípéseket, ezért célszerű szúnyogriasztóval védekezni ellenük. A viszketés enyhítésére nem muszáj rögtön patikában kapható méregdrága csodaszerekhez fordulni, nagyon jó erre a vöröshagyma. Be kell dörzsölni vele a csípés helyét, és elmúlik a viszketés. Házilag is készíthetünk illóolajos szereket, melyek párologtatása segít. A szúnyogok nem szeretik a levendula, citromfű, fenyő, eukaliptusz és a borsmenta illatát. Vannak olyan emberek, akiknél allergiás tüneteket vált ki a csípés, erre is tökéletes a vöröshagymás bedörzsölés. És ne feledkezzünk meg a folyadékbevitelről sem, mert kevés folyadék fogyasztása esetén szervezetünk hevesebben reagál minden féle külső atrocitásra. Én minden nap megiszom legalább két liter folyadékot, bármily nehezemre esik. Általában 100%-os gyümölcslét hígítok jó sok vízzel, gyümölcsöt, nyers zöldséget is eszem, így az sem baj szerintem, ha kihagyom ebben a melegben a fő étkezéseket. De nagyon jó szolgálatot tesz a szervezetnek a török ayran (ájrán), férjem annak idején Törökországban ezt fogyasztotta nap, mint nap és azóta is dicsőíti. Az ayran egy hagyományos török joghurtital, enyhén sós, nyáron hihetetlenül kellemes, frissítő hatású, ráadásul pótolja a kiizzadt ásványi sókat. Itthon a legegyszerűbb elkészítése: natúr joghurt, ugyanannyi vízzel hígítva, pici tengeri só, jól összemixeljük és már iható is. Láttam egy filmet a török konyháról, abban felforralt, lehűtött tejbe tettek egy kanál joghurtot, lefedés nélkül kevergetve érlelték majd, amikor elkészült vízzel hígították és sózták.


saját fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr462147126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atom · http://atom.blog.hu 2010.07.17. 22:47:45

Én most épp ventillálok a melegben, két szúnyogot már kinyírtam, az egyik a csuklómat, a másik a lapockám kívánta meg, ugyanott, ahol tegnap egy másik is:P

BartiMagdolna 2010.07.18. 11:50:40

Húú, ezt a joghurtos dolgot ki fogom próbálni, mert hiába iszunk egyfolytában valahogy állandóan szomjasak vagyunk (valószínűleg a só hiánya miatt). Ilyenkor egy-két sózott paradicsom szokott beválni végszükség esetén nálunk. :)

nemiswan 2010.07.18. 14:49:24

Én kefírre,meg kovászos ubira esküszöm,de a joghurt is jó lehet :)
Alkalmazom a hagyma bedörzsölést,mert itt is sok a vérszívó.Némileg enyhít,csak büdös :P
süti beállítások módosítása