2010.06.17. 08:00 | Szerző: -Ani-

Vajon elgondolkodtunk már azon, hogy amikor megszületik gyermekünk milyen szerepet szánunk párunknak, az apának? Ő lesz a családfenntartó, vele fogjuk fenyegetni rakoncátlan fiókánkat, vele beszéljük meg a nevelésben felmerülő problémákat? Vagy megengedjük neki, hogy mindenben kivegye a részét, értem ezt a pelenkázástól a játékig, és nem csak a gondokkal fárasztjuk, hanem megosztjuk vele mindazt a szeretetet, amit egy kis lurkó adni tud. Egy apuka ne rém legyen a családban, ne a „ – Megmondlak apádnak! Majd az apád, ha hazajön!” Lehet azt úgy is, hogy „- Szerezzünk örömet apának! Hadd legyen büszke rád az apa! Ne okozz fájdalmat apának! Ugye ez egészen másképp hangzik? Nagyon sok anyuka azt hiszi, hogy ő a legfontosabb gyermekének, és megfeledkezik arról, hogy van egy másik ember, az apuka, aki ugyanolyan szülő, mint ő, ugyanúgy fontos szerepet tölt be a gyerkőc életében. A fiúknak fontos, hogy a példakép ne egy otthon elnyomott papucs, egy balfék, egy pénzkereső robot legyen! A lányok is majdan úgy választanak férjet, viselkednek a szeretett férfival, ahogy azt otthon látják, fontos az apaideál, de nem mindegy, hogy az milyen. Most azokról az emberekről beszélek, akik tényleg matriarchális elnyomásban élnek. Tény, hogy a nők évszázadokon keresztül másodrendű lényként, elnyomva tengették életüket. Ez már régen megváltozott, egy-két földrészt, országot kivéve. De mi jött a várva várt szabadsággal, kezd viszályára fordulni, egyenlőség helyett mi nők rabszolgatartók leszünk, vagy egyedül maradunk? Szerintem maradjunk meg az arany középútnál, ha már kiharcoltuk magunknak egyenlő esélyekkel próbáljuk meg leélni az életünket a családban is, ne legyünk kapitányok, zsarnokok! Sőt, ha jobban belegondolunk a feminizmus egy zsákutca. Ne azt szajkózzuk, hogy apává válni egy pillanat műve, és ne csak a szülésnél vegye ki a részét az apaságban, amikor megmutatjuk neki, hogy mi mennyit szenvedünk! Foglalkozzunk egy kicsit az apa lelkével is, had tudja meg, hogy apának és férjnek lenni nagyszerű dolog! A világ egyik legnagyszerűbb dolga! Isten éltessen minden apukát!
Kedves blogger barátom felkért, hogy néhanapján szerzőtársként írjak a blogjában, ott írtam a közelgő apák napjáról. Itt olvashatjátok:
ferfivilag.freeblog.hu/archives/2010/06/16/Apak_napja/

 

 

 

képek: Google

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr72086987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2010.06.18. 15:54:13

Nagyon jó, érdekes poszt, így igaz, sokan elfelejtik, hogy az apukák, ugyanúgy a gyermek másik-első szülője! Ugyanúgy, (normál esetben) részt vesz a gyereknevelésben stb. Ugyanúgy tiszteletet érdemel, mint egy édesanya! Példaképet kell titulálnia, hogy gyermeke lássa, ő milyen erős, okos, bátor, jószívű, szorgalmas stb.
Én azt vettem észre, hogy évek óta, már elég rég, -a nők uralkodnak otthon, a családban! A férfi szótlan, lehangolt, más mint régen egy férfi!

jazoli 2010.06.18. 19:57:04

Elolvasta a feleségem is:) Köszönjük a bejegyzést!
Ildsisy! Ha egy családban a nő uralkodik, nem csoda, ha a férfi lehangolt. Ha van olyan ügyes a nő, hogy úgyis érvényesíti az akaratát, hogy nem "uralkodik", a férfi férfinak fogja érezni magát, jókedvű lesz.
(szerintem) :)
süti beállítások módosítása