2010.02.27. 23:24 | Szerző: -Ani-

Előfordult mostanában többször is, hogy a hajnal itt talált a gép előtt. Szeretem a házakat, a belsőépítészetet, szebbnél-szebb oldalakat találtam a neten, ott találtam ezt az oldalt is: loveforlife.com.au/content/08/11/14/low-impact-woodland-home-built-wales-simon-dale-includes-1-minute-42-second-video
Nagyon tetszik, Tolkein hobbitjai is ilyen házikókba lakhattak. Simon Dale barátai segítségével építette fel családjának álmaik otthonát Walesben. A ház építésének folyamatait, ami négy hónapig tartott képekben végig kísérhetjük, egyben buzdít hasonló lakhely létrehozására.
A környezet barát ház lehetőséget kínál a természet közeli életre. A ház belesimul a domboldalba, építőanyagai a kő, sár, fa az őt körülölelő tölgyerdőből. Szalmabálák padlóban, falakban és a tetőben, amely szuper szigetelést biztosít. Fantasztikus dolgok vannak még a felsorolásban a fűtés, az energia nyerésével kapcsolatban. Ez a fajta épület hozzáférhető bárki számára némi ügyességet, de főleg kitartást igényel, nyilatkozza Simon.
A ház alkotója végül is egy ezzel az építési technológiával létrehozott kis településről álmodik, harmóniában élni a természettel, ökológiai gazdálkodás, és az egyszerűen fenntartható, megfizethető élet jegyében. A cikk írója kitér arra is, hogy társadalmunk szinte teljes mértékben függ a rendelkezésre álló fosszilis energiától, ír bolygónk apadó készleteiről, az ökológiai katasztrófáról. Jelenleg nincs életképes alternatív energiaforrás, és nincs más választás, mint csökkenteni az energiafogyasztást. Minél hamarabb megkezdődik ez a változás annál „kényelmesebb” lesz.
Mert az energiafogyasztás csökkentése drasztikusan növeli a termelékenységet a földünkön. Ehhez szükséges az infrastruktúra kiépítése és készségek az önellátó életre.  

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr571796032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tacy 2010.02.28. 16:00:43

Néha eljutok a palócok vidékére, ahol barátok jóvoltából egy igazi, régi bútorokkal berendezett parasztházban tölthetek el egy hetet. Amint meglátom a meseszép házikó kapuját, könnyebbnek érzem a nagyváros által rám rakott terheket. Walesben élni így, ilyen gyönyörű környezetben olyan, mintha a béke szigetén lakna az ember. Tényleg fantasztikus!
süti beállítások módosítása