2010.01.26. 15:47 | Szerző: -Ani-

A hatvanas években Londonban, Anthony Bourke és John Rendall megvett egy párhetes kisoroszlánt, akinek a szüleit az állatkert eladta és őt is áruba bocsátották.
Christiannak nevezték el, és együtt élt velük akár egy kis cica.
Szomorúan szembesültek a tényekkel, hogy ez nekik túl nagy állatka, kedvencük kinőtte már a lakást is. Elhatározták, hogy visszaviszik Afrikába, szabadon engedik, hogy úgy élhessen akár a többi oroszlán. Felvették a kapcsolatot George Adamsonnal, aki Afrikában élt és a feleségével több oroszlánt neveltek már fel, és engedtek szabadon. (Oroszlánhűség, Elza és kölykei, biztos ismeritek könyvből vagy láttátok filmen...nagyon szép)
Egy év múlva már Chris Észak-Kenyában, igazi, vad oroszlánként élte az életét, hozzászokott a szabadsághoz.
Ekkor Rendall és Bourke meglátogatták őt és találkozásukat filmen örökítették meg.



„A háromperces klipben Christian egy szikla tetején áll lesben, miközben a két férfi körülbelül hetven méterről várakozóan figyeli. Az állat merőn nézi őket, majd néhány lépést tesz, hogy alaposabban szemügyre vehesse a párost. Félreérthetetlen a pillanat, amikor hirtelen rájuk ismer, és az ifjú oroszlán cselekvésbe lendül, izgatott morgással egyenesen feléjük tart, és kitárt karjukba veti magát. Hatalmas mancsával átfogja a vállukat, vadul nyalogatja barátai ábrázatát, orrával böködi a nyakukat.
A jelenet érzelmi töltése olyan erőteljes, hogy gondosan beállított hollywoodi filmnek vélhetnénk. Pedig ez nem légből kapott mese, inkább igéző bepillantás egy Christian nevű oroszlán igaz történetébe.
Sok nézőnek kétségkívül azért tetszik a klip, mert elképesztő a tény, hogy a vadállat nem támadta meg az embereket. Másokra azonban olyan érzelmi hatást gyakorol, amelyet Rendall és Bourke csaknem negyven év múlva is csak próbál megérteni.
"Vajon az állat és ember közötti szoros kapcsolat megjelenítése ennyire lenyűgöző? A fölnevelkedésé és elválásé? Az elveszettségé, a magányé és a viszontlátás öröméé? Christian feltétlen szeretete mutatkozik meg benne?" - teszik föl a kérdéseket az
A Lion Called Christian (Christian, az oroszlán) című 2009-es könyvük bevezetőjében. A kötetben az 1971-es eredeti dokumentumfilmből készült népszerű videó hátterét igyekeznek megvilágítani."
/Reader’s Digest/







Fotók forrása:Google

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr241703922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tüncite 2010.01.26. 17:00:32

Nagyon helyes történet. :)

jazoli 2010.01.27. 11:19:12

Az állatok fantasztikusak. Megérzik, hogy viszonyulunk hozzájuk. A tiszteletet, a félelmet, a rosszindulatot. Sokunk jobban bízunk a kutyánkban, mint az emberekben. Sajnos. Ők kiszámíthatóak, tisztelet a kivételnek:)
süti beállítások módosítása