2009.08.04. 08:00 | Szerző: -Ani-

Szombaton este lehetőségünk lett volna újra a fövenyesi kápolnában Light Haus koncertet hallgatni, de helyette Füreden a Gospel fesztivált választottuk. Kár volt.
Örültem, már láttam magam előtt az  Apáca-showból Delorist (Whoopi Goldberg) és a nővéreket, a fülemben csengett Angels in Harlem Gospel Kórustól az  „O happy day”.
Na jó, tisztában voltam vele, hogy magyar előadók fogják Istent és Jézust dicsőíteni.
Viszont ha valaki hallotta már a kitűnő hazai gospel zenekart, Lumen Christit, fantasztikus!
Érdemes beütni a YouTube keresőjébe, király dalokat hallgathatsz tőlük.
Jól kezdődött a műsor Pajor Tamás és barátai zenéltek, nagyon tetszett, sajnos szép lassan átment a műsor „Vidám Vasárnapba”.
Akkor még nem tudtam, hogy Pajor Tamás a Hit gyülekezet tagja, evvel nincs is semmi baj, de a plakátokon gospel fesztiválról, koncertről volt szó és nem térítésről
Néhány nóta után afféle evangélium hirdetés következett, majd Pajor számomra zavarba ejtő módon (nem lehetett mást tenni) kérte a közönséget, hogy imádkozzanak vele, mondják utána, fogadják be a szívükön kopogtató Jézus Krisztust. Hívő katolikus vagyok, hívő a magam módján, templomba is járok néha, imádkozom is, a gyermekeimet is ebben a szellemben neveltem, ezért nekem egy olyan este, amikor én szórakozni megyek ne akarják „Top Shop” formában „eladni” a hitet. Kemény szavak ezek tőlem, lehet, de nem erre készültem, kicsit becsapva éreztem magam.
A Pajorékat követő műsorszámok silányak voltak, legalább is nem eladhatók, csak szűk körben, és nem koncerten hallgathatók.
Amikor feladtuk a reményt, és felálltunk, hogy elmenjünk, akkor ismételték Pajorék az előzőleg előadott számokat és újra hirdette az igét, újra imádkozásra szólította fel a közönséget…… Imádkozásra, olyan volt az, mint egy hűség eskü, fogadalom.
Pajor Tamás szimpatikus, őszintén beszélt a múltjáról, megtért, mert neki meg kellett, elolvastam róla egy csomó dolgot a neten, film is készült az életéről Rocktérítő címmel.
Nem akarom ezt a számomra balul sikerült szombatestét ragozni, én azt javasolnám a szervezőknek, máskor írják ki nyugodtan, hogy mire számíthatunk.


 
 „Xantus János VHS-re írt kortörténete Pajor Tamás hittérítő ragu-guru hiteles pálfordulásakor íródott, bár a film forgatásának kezdetén még senki nem gondolta, hogy a történet efféle fordulatot vesz.

Deus ex machina - mondaná a művelt angol, de az angolnak annyi köze van ehhez az életérzéshez, mint Kozsónak a Neurotichoz, vagyis az égvilágon semmi.

Neurotic. Balaton. Trabant. URH. Európa Kiadó. Ez abban az időben történt, amikor rajtuk kívül a többi csak félre duma volt. Amikor Amerikából bejött a zene, csak a közönség nem, amikor Európa kiadó volt, bár Európa leginkább itt volt jelen, ezekben a zenekarokban, az általuk közvetített életérzésben, ami köré viszont a hatalom fura ura olyan vasfüggönyt húzott, amelyet csak a Neoton Família tudott kis hátszéllel átlépni, de ahhoz is a Santa Maria kellet, hogy a Nagy Óceánt átszelve, vigyék a magyar ócska gagyit.

A nem gagyi pedig kis füstös klubokban húzta meg magát, hirdetve, hogy a rock'nd'roll nem egy tánc. Ők voltak azok, akiknek nem a divat mondta meg... Ők voltak az antisztárok, és úgy is maradtak. Ők voltak a lemez nélküli bandák, a feketelistások (kivétel az Európa Kiadó, nekik valamiért sikerült). Ők voltak az utolsó trubadúrok egy letűnt, vagy tán sohasem volt világban. Ők voltak azok, akik azt mondták, hogy "jó lesz nekünk, csak előbb lágyan tönkre megyünk".

És úgy lett. Valami finom égi csatornákon keresztül, néha szintetikus eszközökkel megsegítve jöttek a jelek fentről. Volt, aki ezen jeleket finom antennáival vette, és tovább adta, és ennyivel megelégedett. Volt, aki úgy maradt. Pajor Tamás úgy maradt. A drog visszafordíthatlan halál útján ő egy pillanatra beleremegett az örökkévalóságba, s meglátta a fényt, s azóta őrzi, és adja tovább. Rocktérítő lett.

S a film pereg tovább, de már nem VHS-en, a rock'n' roll azóta is zúg, de más hangszerelésben, és bitekben szól. Az udergrounderek lassan nagypapák lesznek, és kezdenek nosztalgikus hangulatba kerülni. De zenéjük friss. Zenéjük él. Zenéjük aktuális. Mert nekik nem "a divat mondta meg.." / bajla.blogter.hu /

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr661285864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása