2009.07.26. 08:00 | Szerző: -Ani-

Egy nagyon szép helyen jártunk kedden, Hofkirchenben.
Felső Ausztriában, Linztől 12km-re van ez a bájos kis falu.
Apci jövő hónaptól itt fog dolgozni, a repülőtéren, repcsiket fog szervizelni.
Megszakad a szívem, mert Tamáska még nem volt hosszabb ideig távol tőlünk, el sem tudom képzelni milyen lesz. Viszont azt fogja csinálni, amihez ért, jóemberek közt, rendes helyen, rendes fizetésért.
Sajnos olyan világot élünk, ahol semmi nem biztos, és ha az embernek családja van, bizony sokkal nehezebb, nem maradhat munka nélkül.
Borzasztó, amit mostanában látok, az itteni munkáltatók cudarul bánnak az emberekkel, tisztelet a kivételnek! Rengeteg ember dolgozik fillérekért, szinte rabszolga sorban a multiknál, magáncégeknél, senki nem védi az érdekeiket.
Nem számít az ember, ha nem tetszik valami elküldik, van helyette másik!
Csupa fásult, bizonytalansággal küzdő, fáradt, kizsigerelt ember száll le a vállalati buszokról.
Gyalázat, ahogy diplomás emberekkel bánnak egyes vállalkozók, minden szégyenérzet nélkül, és milyen munkákat végeztetnek velük, persze ez is IQ függő, mert hiába van valakinek sok pénze, ha az intelligencia és az emberség hiányzik belőle.
Sajnos ezekből az emberekből van több, elfelejtik honnan jöttek, észre sem veszik, mivé válnak, csúfnevükön „újgazdagok”.
A munkaügyi központokban sem segítenek, csak berendelgetik az embereket, bürokrácia keményen, azoknak a tanfolyamoknak elvégzése, amiket kínálnak, azok sem ígéretesek.
No ennyi a dohogás mára, rakok be néhány ausztriai képet.









A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr141268562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atom · http://atom.blog.hu 2009.07.27. 22:01:37

Sajnos ilyen világot élünk. Én sem keresem halálra magam, ülve elalszom a fáradtságtól, de legalább azt csinálom, amit szeretek és egész mozgalmasan... ...ez kárpótól

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2010.03.30. 13:41:41

Nekem van pénzem, csak a családban bölcsesség nincsen a pénz használatához... És szeretem a munkám, bár nem a rajongásig. Sépek a fotók, sok zöld, és mennyi kép...
Egyik barátom eg ymgáncégnél nem írt alá eg ypapírt, ami hátrányosan érintette volna őket. Rajt akívül csak még eg yember vállalta ezt be. Kettejükkel a cégvezetés könnyen elbánt. Gyávák az emberek, meg bizalmatlanok. Pedig együtt fellépve lenne esélkyük a multikkal szemben.
Csak kéne aki megszervezi őket.
Áh, én is félnék, az az igazság.
süti beállítások módosítása